VW 2.0 TDI 2010, crkava AGR

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Na Golfu je crknil AGR (=hladilnik za povratni vod izpušnih plinov z reg. loputo).
Na pooblaščenem servisu mi prodajo novega za 400 EUR + delo + DDV, kar je rop pri belem dnevu.
Motor je do sedaj deloval brezhibno.
---
Ali obstaja ta rezervni del, še vedno originalen, za bolj normalno ceno?
Kako se obnesejo AGR za VW drugih dobaviteljev?
Ali se VW AGR morda da popravit?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Imel enako zadevo na Škodi. Sem šel do nekaj majstrov, cena povsod podobna in še višja kot pri tebi. Vsi ti nabijajo kako je preprosto in poceni, če se malo znajdeš, a ko pride do dejanskih številk za točno tvoj model avta in motorja, pa kar naenkrat ni tako preprosto. Je pa res drago ko pes.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Men je crknil na passatu 2.0 TDI sicer letnik 2006 tale EGR. Sem ga kupil novega na servisu in doma sam zamenjal. Zanj sem dal takrat (2012) mislim da 360€.
Starega sem razkopal že prej ker mi je crkoval (enkrat je delal drugič ne) in ugotovil da je v prostorčku kjer je motorček in vezje poln vode (kondensa) takrat sem to očistil in mi je deloval še kako leto potem je pa počil zobniček notri kateri je na loputo pritrjen in ga motorček poganja. po tistem se mi je EGR ustavljal na tisti točki, sicer sem nekaj ščaral da je še deloval, ampak sem potem raje vse skup zamenjal, kot pa da bi tvegal, da kje na poti na morje ali pa daleč od doma ostanem na cesti.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Citat:
Uporabnik wilburxxx pravi:
Men je crknil na passatu 2.0 TDI sicer letnik 2006 tale EGR. Sem ga kupil novega na servisu in doma sam zamenjal. Zanj sem dal takrat (2012) mislim da 360€.
Starega sem razkopal že prej ker mi je crkoval (enkrat je delal drugič ne) in ugotovil da je v prostorčku kjer je motorček in vezje poln vode (kondensa) takrat sem to očistil in mi je deloval še kako leto potem je pa počil zobniček notri kateri je na loputo pritrjen in ga motorček poganja. po tistem se mi je EGR ustavljal na tisti točki, sicer sem nekaj ščaral da je še deloval, ampak sem potem raje vse skup zamenjal, kot pa da bi tvegal, da kje na poti na morje ali pa daleč od doma ostanem na cesti.

tvoj post totalno neuporabn. ker govoriš o drugem motorju in čisto drugačnem egr ventilu

on more menjat tole
urca in pol dela. Če veš kaj delaš in če že imaš primerno pobrušene ključe da prideš zraven brez dodatnega razdiranja priteklin

Nazadnje urejeno:

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
agrventil.jpg
[/img]

Znamke valeo za 170,8€ z ddv...

Nacin delovanja: elektricen; Standard(izpusna norma) za izpusne pline: Euro 5; Dopolnilni izdelek/dopolnilna informacija: s tesnilom;

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
103 kW, 140 PS. Ja, zlatarski.
Kako se obnese Valeo? Ali ga kdo ima? Koliko let/kilometrov?

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Valeo je super znamka, tudi če ne bi bila super znamka ni pomembno kako se obnese oz. kako dolgo bo trajal, 170€ z DDV proti 400 brez DDV je razlika ali...?
smile-1.gif