vtikač - nič ne paše

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.855
-394
113
Kupu sm en špegu, k ima vgrajen vtikač in stikalo za luč. Problem je, ker ima vtikač en čuden standard in ne morem kablov vtaknit. luknje so malo preozke...

špegu je od kolpasana, tko da mi je čudno, da turijo nek čuden standard.

a to rabim kakšen poseben adapter, al bi lahko zamenjal vse skupaj?

pred nekaj tedni sem videl temo, kjer je nekdo spraševal po takih ozkih vtikačih, pa jo ne najdem...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Verjetno si mislil na vtičnico na ogledalu?
Lahko da je zaradi varnosti pred preobremenitvijo montirana takšna, kamor gredo le porabniki manjše moči, recimo brivnik.
Samo ugibam, če bi bila slika bi morda lahko tudi kaj pomagal.

13. jul 2011
2.677
626
113
Vtičnice in vtikači so dveh dimenzij - za močnostne in male porabnike
Tiste vtičnice v omaricah nad lijakom so navadno za male porabnike (brivnik), skoraj prepričan sem, da ima vgrajeno še dodatno 2A varovalko tako, da bi, ob priključitvi npr. fena, vrglo to varovalko ven.
V navodilih (pa tudi nekje na sami vtičnici) gotovo piše za kakšen maksimalni tok je narejena.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mislim, da iščeš temo o električnih zobnih krtačkah.
tam so se menli, da amazon pošilja krtačke s "čudnim" vtikačem = debelejši pini in bolj skupaj.

jst bi šel mal težit, da ne morem fena vštekat. Zato sme kupu tak špegu, da ima še uporabno vitčnico zraven. Če pa se da enostavno predelat, pa bi se tudi tega lotil, pa še debeljši kabel potegnil - ka pa veš kdaj bo štemarca prov pršla:))

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.855
-394
113
hehe... upam da dolgo ne, ker je ravno končana kopalnica!
smile-1.gif

Ja, sem že kontaktiral kolpo, bomo videli kaj bojo rekl...

če bom pa dobil kje tak ozek vtikač, ga bom zamenjal, saj je za ogledalom itak napeljava za navaden stenski vtikač, tko da mislim, da ne bo večjih problemov pri zamenjavi.