Vsi smo mi, odvisniki od tablet

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
A ste opazili, da vsak drugi znanec redno jemlje neke tablete?
A je to res potrebno? Smo že toliko zasvojeni in "bolani" da ne moremo brez njih.

Sam se branim že samega lekadola pri kakšni bolečini (misleč, bom že potrpel to malo), odvisen sem 1-2 meseca spomladi na cvetni prah, pa še teh tablet se izogibam kolikor se le da. Raje brišem nos in ne grem na njivo!

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Način življenja je svoje nardil. In tableta ni nujno nekaj slabega.
Sam jem vsak dan posebne tablete z veliko luteina, ker so se začeli na enem očesu kazati znaki starostne degeneracije rumene pege. Če bo napredovala zadeva naprejbom oslepel, star pa sem 34 let.
Res je lutein tudi v določenih vrstah zelenjave, ampak naj tvegam, ko ne bom vedel ali je dnevni vnos res dovolj velik....nekak sem še premlad, da bi bil slep!
Glede ostalih tablet pa jih pač vzamem če rabim. Zakaj bi trpel če me boli glava, vzamem lekadol in je bolje. Pa še delam lahko naprej.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Določeni so Bolani v glavi.
Imam sorodnika, ki raje požre pest tablet, kot da bi spremenil način življenja!
Malo rekreacije, malo pazit kaj in kdaj se v usta nese, odstranit cigarete.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Vsi?
confused-1.gif

A to si potegnil iz vzorca petih oseb?
confused-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.647
6.704
113
pri taščici
3x dnevno ospen ali pa enkrat na 4 tedne infekcijska klinika. Raje sem izbral drugo opcijo. =ga, bolje preventiva kot kurativa.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Po moje sorpoblem tudi reklame..zdravila se prodajejo kot žemljice...kupite, kupite! Ozdraveli boste tudi če niste bolni. In ko zakašljaš že skočiš v lekarno po vsaj dve stvari, ki si jih gledal v reklamah...in malo ližeš pa si v 7 dneh tipi topi. Ker če ne bi nič kupil, bi se ti vleklo cel teden!

Tako da..morš biti in pa imeti vse na zalogi.

Okej..malo heca, čeprav je žal resnica dosti blizu.

Jaz se načeloma izogibam vsem možnim praškom iz še take preventive...nič, kar je narejeno zaradi tega in onega, da nam bo bolje ne jemljem...ker tudi v najbolj 'zdravi tableti' je noter kemija.
Je pa res da mimo aspirinov in lekadolov ne morem....ko useka glava žal ni pomoči...tako da..vakuum moram zdravit, če drugega ne da vsaj prebijem službo oz. zvečer lahko zaspim.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Jaz se tudi raje izogibam, če je le možno. Sicer pa bodite brez skrbi, da folk ne je tablete, ker pravijo v reklami da so slastne. To lahko razumeš komaj ko jih rabiš. Oziroma, lahko tudi takrat ne razumeš, ampak nimaš kaj dosti izbire. Ste / smo še mladi in bomo še imeli priliko videt zakaj se jedo tablete. Pa si čez 30 let poglejte tale post, pa vam bo jasno.
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
3x dnevno ospen ali pa enkrat na 4 tedne infekcijska klinika. Raje sem izbral drugo opcijo. =ga, bolje preventiva kot kurativa.

Zakaj to?
shocked-1.gif

Jaz se izogibam tablet in zdravnikov...ampak vsake toliko dobim hud tenzijski glavobol (5 x letno), navadno po stresnem obdobju v službi. Takrat mi ne pomaga nič, razen Ketonala.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
437
83
45
dolenska
Sam kr redno jemljem tablete, Lekadol, qurc če pa ne prenesem pjače
grin1.gif
. Ne, ne jem tabletov. Še kak glavobol vzamem lekadol, ponavadi dva, ko mi je že malo slabo.
Če na hitro pomislim, od 10-ih prijatlov/znancev, jih 6 sigurno dnevno papa. Če ne vsaj kake vitamine.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Lekadol na pjačo, majster, jetrčka trpijo! Če že, dej raje aspirin, paracetamol in alkohol ne gresta skupi, to ti čist resno pravim.

Drgač pa je samo diagnoza in morje zdravil za vsak drek in med reklamnim blokom vsaj ena, če ne dve reklami za različna zdravila, naredila svoje. Dejte se izogibat tabletam, razumem, da potrebuješ tako kot pravi ribicija.

če maš mačka, ga pa preboli, pijo vodo, naredi si bloody mary, pomaga, resno! ne ga srat s tabletam, če vas peče želodec, spijte donat, to so naravne zadeve, ki pomagajo.

jaz ne vzamem tablete, razen če nimam vročine, ali kake infekcije, da rabim antibiotik, ki ga (knock knock knock) nisem jedel že vsaj 10 let...stay of drugs!
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.647
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Zakaj to?
shocked-1.gif

Jaz se izogibam tablet in zdravnikov...ampak vsake toliko dobim hud tenzijski glavobol (5 x letno), navadno po stresnem obdobju v službi. Takrat mi ne pomaga nič, razen Ketonala.
šeni se mi ponavljajo. Sem zaradi njega ze pristal 3 dni na infekcijski s skrbjo da bo sel v sepso! Vsaj tako so rekli takrat. Pa ravno RD je bil pa nekaj povabljenih...