Vsebina IMG datotek

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
V zadnjem letu sem naredil en kup "kompilacij" (img datotek v katerih so različne karte in deli njih) za desetine ljudi, nisem pa si zapisal kaj je v njih. Sedaj ko pregledujem arhive bi rad vedel kaj dejansko je v teh datotekah.
Na tem forumu je nekdo nekoč že omenil enostaven način, kako to izvedeti, vendar pa tega zapisa nikakor ne najdem.
Torej, mi lahko kdo pove s katerim programom lahko najhitreje in enostavno "pogledam" v IMG datoteko, da bom izvedel katere kartografije in deli njih so noter!

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Program gmaptool:

http://www.anpo.republika.pl/download.html

Ukaz: gmaptool.exe -i XXX.img

Zelo uporaben program drugače. Zna ti združit različne IMG datoteke v eno. Zna ti odstranit ključe v IMG datotekah in pa dodajat nove (tako da ne rabiš .UNL datotek ali pa da imaš za dva svoja garmina enak IMG file v katerim ima dve veljavni kodi). Zna ti tudi izluščit datoteke znotraj IMG fajlov, in ti jih pripravi tako, da jih lahko daš v mapsource...

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
A bi lahko kdo napisal, kako združit različne datoteke in urejati ključe? Se morda da narediti, da iz IMG preprosto odstraniš ključ in je tako kot npr. BlueChart G2, ki ga lahko vtakneš kamorkoli?

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Zaženi gmaptool.exe brez parametrov. Dobil boš vse možne parametre. Potem jih samo kombiniraš. Kolikor sem videl se ključev ne da odstranit ne da bi IMG file kopiral v nekaj novega. Ravno nasprotno pa lahko ključe dodajaš direktno v IMG file s -U parametrom (npr. gmaptool.exe -U KLJUC test.img).