vse tiho iz zvočnikov :(

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
imel sem en stari računalnik z vgrajeno zvočno na osnovni plošči, gor pa pasivne zvočnike. vse je delalo ok.
sedaj imam nov računalnik (HP, audio čipset na mamaplati je Realtek alc662, windows 7/64bitni). Tukaj pa je zvok zelo tiho, cca 10% prejšnje jakosti. Poskušal sem že menjati x gonilnikov, se igrati z nastavitvami v mešalniku, pa nič, zvok je komaj slišen. Zvočniki seveda delajo, kabel sem tudi vtaknil v vse možne odprtine v rachu.... ima kdo še kakšno idejo?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Da nimaš mogoče nastavljene 5.1/7.1 zvočnike? Desni klik na ikono zvočnika, naprave za predvajanje, izbereš 'zvočnik', spodaj klikneš 'konfiguriraj' in tam izbereš stereo (ne vem če v SLO točno tak piše, imam ANG Winse).

wilin

Pripravnik
5. maj 2008
114
1
16
Čakaj, pasivne zvočnike, brez kakršnegakoli ojačevalca (v samih zvočnikih), direktno v zvočno kartico? To potem ne bo špilalo brez dodatnega ojačevalca. (Razen če ima zvočna kje kako opcijo za integrated amplifier ali kaj podobnega).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda to obstaja in deluje, kako mu je pa potem na prejšnjem delalo?
tongue-1.gif

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Pozdravljen
praviš da imaš pasivne zvočnike, ki ti delajo drugje (na radiu, ojačevalcu, itd) na novem rač. pa ne!
samo stare zvočne so imele močnostni ojačevalec (več kot 1W), novejše pa nimajo oziroma je izhod namenjen slušalkam, ali pa aktivnim zvočnikom, tistim z vgrajenim ojačevalcem.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
Jap, na starem(5 let) je delalo, na novem pa ne... oba vgrajeni zvočni. In ja poskusil sem 5.1 ipd... pa nic. Mogoče je res to da nove zvočne nimajo ojačevalnika ...