VS perspektiva zahteva vrnitev dela izplačila točk

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Kaj hudiča se sedaj grejo.
Kaj če ne plačam?
Sumim spet na neko kuhinjo

Slikajo se naj, jaz nisem "dobil" nobenega njihovega obvestila.
Snecer imaš kakšno mnenje.
Točke sem prodal v juniju 2012.
1953218-worldmix.jpg

Priponke

• 1953218-worldmix.jpg
    1953218-worldmix.jpg
    57,5 KB · Ogledi: 186
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ni podlage za vračanje, saj ni šlo za napako, ampak napačno odločitev, precenjenje obveznic, fiktivni tečaj.
Za to pa sami odgovarjajo.

Kdaj se ne more zahtevati vrnitev
191. člentt
Kdor kaj plača, čeprav ve, da ni dolžan, nima pravice zahtevati nazaj, razen če si je pridržal pravico zahtevati nazaj ali če je plačal, da bi se izognil sili.

Zlikovci so dobro vedeli, kaj počnejo, zato ni šlo za napako.

anmondre

Zelenc'
24. feb 2014
3
0
1
Aja, sem mislil, da si poslal mail na Perspektivo. Je drugače karkoli novega v zvezi z vračilom? So besni ker nisi plačal?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Dejstvo je da si ti dubu nekaj do cesar nisi upravicen seveda zaradi njihove napake ker so napak obracunali vep. Men je logicno da si jim dolzan. To je samo moje mnenje, da je pravno formalno tko.

Me pa res zanima, ce bi dubu posto, ce bi slo v tvojo korist. Pa zanimivo bi blo vedt kolk to atvp kontrolira ce sploh. Pa komu grejo zadnje decimalke pri donosu vepa. Ah ja
smile-1.gif

Verjetno gre za nizek znesek. Ne placat pa da vidmo
smile-1.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Napaka je, če pri količini napišeš 12,30 namesto 1,23
Napaka je, če pri ceni napišeš 5,45 namesto 8,45
Ni pa napaka, če "napačno" izračunaš VEP, ki je osnova vsega tvojega poslovanja.
Ker na podlagi tega VEPa se stranke odločajo kupiti/prodati točke sklada.
Me prav zanima, če so stranke, ki so v času "napake" kupile točke sklada, dobile denar nazaj ali pa mogoče dodatne točke.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Dosti vzajemcev je t+1.

tako da ne ves tocno po kaksni ceni kupujes oz. Prodajas...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Sem samo mnenje povedal. Ker ce bo men banka po njihovi napaki nakazala jurja prevec, pa ga bom jaz spluskal, ga bpm vseeno moral vrnit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Samo pri njih ni šlo za napako ... Napaka je, če se nekdo zatipka za nulo ali narobe prepiše št. računa. Če pa nekdo (ki se spozna) od tebe kupi hišo (ali delnico) po ceni, ki je previsoka, ker se mu je zdela OK, pa ne more čez čas priti jokat, da mu vrni denar ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Če je tebi trimestna cifra majhen znesek, meni ni. Na račun te napake (kreativno računovodstvo recimo) so bili oni ”med najboljšimi” skladi. Očitno je to h sprožil nekdo ki je pred strmoglavljenjem kupil po napihnjeno ceni, potem pa videl da je čez noč bil ob ”desetletni” donos.
In ja, jaz sem plačal davek na kapitalski dobiček. Mi ga bodo vrnili ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Če je tebi trimestna cifra majhen znesek, meni ni. Na račun te napake (kreativno računovodstvo recimo) so bili oni ”med najboljšimi” skladi. Očitno je to h sprožil nekdo ki je pred strmoglavljenjem kupil po napihnjeno ceni, potem pa videl da je čez noč bil ob ”desetletni” donos.
In ja, jaz sem plačal davek na kapitalski dobiček. Mi ga bodo vrnili ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Citat:
V skladu z omenjenim sklepom je bila
dolžna družba Perspektiva DZU imetnikom, ki so enote premoženja podsklada
vplačali po previsoko izračunani vrednosti enote premoženja, obračunati dodatne
enote premoženja in jim poslati novo obvestilo o obračunu vplačil, podskladu
Perspektiva Worldmix pa nakazati razliko v denarju, če je bila imetnikom enot ob
izstopu iz podsklada nakazana previsoka odkupna vrednost.
Hvala. Jih pa obvestim kako so si oni razlagali sklep.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Men se zdej ni jasno, a oni so samo pri eni delnici neki zafukal da je bil vep drugacen al je to blo tko, da je pred popravkom enoletni donos +30 in po popravku -540, da ti govoris o 3mestni stevilki?