Vrtni kultivator

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Lep pozdrav
pozdrav.gif

Danes sem dobil Lidlov katalog in v njem videl da bo v četrtek "akcija" prodaje VRTNEGA KULTIVATORJA . Glede na cene teh zadev je tale izredno poceni; ker pa se ne spoznam popolnamo nič na te stroje in nimam ravno časa raziskovati po netu bi se obrnil na vas kaj vi mislite o tej zadevi. Meni bi močno olajšala delo na vrtu ki pa ga imam 25 kvadratnih metrov. Ni nevem kaj a za ta denar raje s strojem kot z lopato.

Hvala za vaša mnenja in pomoč

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Tudi jaz sem ga videl, vendar ...

Glede na moč motorja, mislim da ima vsega 700W je to bolj za prekopavanje, kakšnega cvetličnega korita
smile-1.gif

Odvisno od zemlje, če imaš peščeno zemljo, potem bi sa silo šlo, če pa imaš bolj težko zemljo, pa pozabi. Stric je imel motornega, cca 4 KM, pa ni mogel kaj veliko naredit.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Glej sam imam tudi nekje 25m^2 in vsako leto obrnem zemljo z sposojenim motokultivatorjem ampak bencinskim. Ta ima mislim da okrog 3,5 konje. Dela kolko tolko dobro ampak si ne predstavljam, da bi zadeva z cca 1 konjem delal adekvatno. Priporočam bencinsko zadevo za okrog 300€. Sam bom verjetno čez čas nabavil enega, zaradi tega ker mi je že malo neumno si zadeve sposojat. Tako, da moj nasvet raje malo prišparat, ker v nasprotnem primeru boš dvakrat kupoval.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Hm.
Glede na mnenja zgoraj me je kar malo skrbelo, kaj bom doživel s tem 'mlinčkom'.
Vendar je hitro preskusno prekopavanje vrtne gredice strahove odpihnilo.
Zadeva deluje in za namen, kakršen je, dovolj dobro, prvi vtis je celo da odlično.
V nekaj minutah sva s soprogo 'preštihala' kakšnih 6 m2 in ocena za cel vrt je za dobro uro dela.
Deklarirano globino, torej 18cm je dosegel v tretjem prehodu, če pa ga nekaj časa puščaš napredovati bolj počasi pa se celo prične 'zakopavati', motor pa skoraj ne izgublja obratov.
Zemlja je sedaj takšna, kakršna pač v tem času je, torej ne ravno zbita ali ledena, sicer mokra, obenem pa srednje rahla.
Zanesljivo so bencinske variante z nekaj KM boljše, zame, ki imam cca 50m2 vrtička pa več kakor dovolj.
Tudi sama izdelava ni katastrofalna, nekako v rangu vseh teh cenenih vrtnih pomagal, morda celo nekoliko bolj natančna.

Tako da - zaenkrat sem prepričan, da 60€ ni bilo stran vrženih

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ..

leto je naokoli in v Lidlu imajo zoper tale vrtni kultivator - @oriolus, si ti še vedno zadovoljen z njim.? Namreč za preštihat imamo en atrij 30-40m2,pa potem morda še kej, če bi se obnesel..

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
daj malo več evrov pa si kupi benzinara ki je močnejši in vzdržlivejši .Imam benzinara pa ni tako trde zemlje da je ne bi sfrezal,razen če imaš zelo mehko zemljo potem gre.
bonk.gif

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
daj malo več evrov pa si kupi benzinara ki je močnejši in vzdržlivejši .Imam benzinara pa ni tako trde zemlje da je ne bi sfrezal,razen če imaš zelo mehko zemljo potem gre.
bonk.gif

res ! Tale električni je malo šwoh !

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Raven pravi: @oriolus, si ti še vedno zadovoljen z njim.? Namreč za preštihat imamo en atrij 30-40m2,pa potem morda še kej, če bi se obnesel..
Seveda sem. To da 'je malo švoh' verjetno drži za kakšno bolj zbito zemljo, za moj vrtiček pa vsekakor ne.
Tako da ostajam pri mnenju - za ta denar odličen nakup! In ker nisem več najmlajši, 'štihanje' pa me tudi nikoli ni posebej veselilo, je bila investicija 60€ popolnoma upravičena.
LP

Nazadnje urejeno:

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
nja, vsega skupaj je en atrij za preštihat, tako da že tale iz Lidla je "drag", ker se bo uporabljal enkrat na pet let...
Bom šel v Lidl in če mi bo prodajalec zagovotil, da ga lahko nazaj prinesem, v primeru da ne bom zadovljen, nimam kej zgubit.
smile-1.gif

Obstaja pa tudi možnost izposoje, razni Obiji, itd..