vrtni bazencek in vzdrzevanje ...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Mislim da imamo točno takega, sedaj drugo sezono. Hja, uporabna reč pod parimi pogoji - priporočam nakup prevleke za pokrivanje, dozatorja klora in klorovih tabletk ter črpalke s filtrom (čeprav se mi zdi da je že avtomatsko v kompletu z nazenom). Lani sem v sezoni imel 2 polnjenji (se pravi vmes sem 1x menjal vodo).
Sam bazen je kar v redu, na prevleki so pa po enem letu že malo prepereli šivi, vrvica za zatgnit prevleko je pa povsem preperela (kot da je mišljeno da ne bo na soncu ali kaj?).
Tudi podloga, ki je za dokupit, je bolj en k. Po mojem bi bilo ceneje kak filc ali peno v gradbeni štacuni kupit, v končni fazi mogoče še najbolje par plat stirodurja.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.700
113
Prevleke sonce uniči v enem letu, četudi naj bi bile UV stabilne, ne vem, morda sedaj delajo kaj boljše, jaz sem letos čez vrgel kar običajno črno folijo kupljeno v zadrugi, spodaj pa imam staro cerado, lahko bi bila tudi folija. Če si dosleden z PH, KLORom in Algicidi, ti bo uspelo vodo ohraniti čisto kar dolgo, če ga pa malo zapustiš v obdobjih slabega vremena, pa se ti kar hitro maščuje z zeleno vodo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
rabiš mrežico za "lovljenje" muh, mušic, čebel, os....itd.
tablete "multitab" (kar 100g)
boja v katero vstaviš tableto
neki sesalec (merkur jih ima) da posesaš usedline.
rokavčke...
žogo...
lahko tudi pivo...
pa voljo, da boš dnevno vklaplal filter...še posebej v tej vročini in to kakšne 2-3 ure... oz. ko se ne kopaš naj laufa filter.
Če tega zadnjega ne boš delal, ti nobena tableta ne pomaga. Namreč, vodo boš lahko samo še zamenjal.
še kaj...??
P.S. Prevleke ne priporočam, ker se voda prehiter ogreje. Tiste smeti, ki se naberejo z mrežico hitr vun pomečeš. Bazen ne postavljaj pod drevesa!!!!

Nazadnje urejeno:

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Tast ima takega, pa je bolj tko tko, vse kar dobiš zraven je tudi bolj tko tko. Z bazenom je delo. Če ti ustreza in se rad namakaš, kupi dražjega, tale rabi trdo in ravno podalgo, na travi hitro začne viseti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Dobro no, saj to ni verjetno mišljeno za njega, ampak za otroke
smile-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
torej, za podlogo pod bazen (jaz ga mislim montirat na travo) je najboljsi stirodur. mrezica za plavajoce muhe, liste, ... rabim mrezico, bojo za tablete in tablete, ... kako je s tem vodnim sesalcem? je nujen? ali filter med delovanjem ne zadrzi te usedline?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Pa priporočljivo je, da je podlaga RAVNA, torej zmeriš s vaservago.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Mah ja. Meni visi za cca 5 cm - je..i ga, ne grem na novo trate prekopat zaradi bazena. Nikamo ni ušel in nič se mu ni zgodilo, vendar je pa res da se ne sme pretiravat.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
torej, za podlogo pod bazen (jaz ga mislim montirat na travo) je najboljsi stirodur. mrezica za plavajoce muhe, liste, ... rabim mrezico, bojo za tablete in tablete, ... kako je s tem vodnim sesalcem? je nujen? ali filter med delovanjem ne zadrzi te usedline?
stirodur je najboljši tudi zato, ker po njem potem hodiš. Ni pa nujno da ga daš. V vsakem primeru nekaj daj, da se ti ne raztrga bazen ob morebitnem kakšnem kamnu al pa kakšnem drugem ostrem predmeti , ki je lahko skrit pod travo. Lahko daš samo cerado, star tepih, ... itd. Kar se tiče vodnega sesalca, bi jaz rekel, da je nujen. Iz lastnih izkušenj. Na dno se naberejo smeti, ki jih filter ne potegne. Filter pobira plavajočo nesnago....
Kot je že nekdo napisal tukaj. Z bazenom je dela. V vsakem primeru ti mora filter laufat nekaj ur na dan, če hočeš imeti čisto vodo. Posebej pri visokih temperaturah vode/zraka. Tableta klora zmeraj notri. Ko se nabere na dnu umazanija.... sesalec in čim več posesati stran. Najboljše, ko je voda mirna in je vse na dnu počasi posesaš. Filter je na teh bazenih kartušni in dost mali, zato ga redno spiraj pod pritiskom s čisto vodo. Več ljudi se več časa kopa in večja je temperatura, več moraš čistiti, sesati, spirati itd. Tista mrežica ti je samo za večje stvari iz površja vode za pobret.
Ne vem zdaj, če si razumel kaj pomeni "redno." Mi je znanec reku... vodo sem moral zamenjat, pa sem redno vse delal. Vsak teden filter laufal, sesam tud enkrat na 14dni... bla bla.. to ni nič.
Ni pa važno al je bazen namenjen otrokom ali odraslim.... vse te zadeve moraš narediti, če hočeš da ni težav.
Kar se tiče ravnine ... seveda mora biti na ravne.... na klancu še nobeden ni obstal. Čist v vaservago ga itak ne boš postavil.... če pa kakšnih 5cm visi, pa tud ne bo narobe. Problem je samo v tem, da je potem velik več vode na eni strani in če se še dosti nori po bazenu in voda pljuska ne lahko.... poškoduje folija . Videl sem tak bazen, ko ga je potegnilo v obliko "jajca" in je obstajala nevarnost, da ga raztrga. Večja teža na eni strani pomeni, da se tudi teren malo bolj posede na eni strani. Še posebej, ker ima redko kdo zelenico res utrjeno.
Pa prijetno namakanje
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: