Vrtna kosilnica, duši jo...

nadebudnez

Pripravnik
4. okt 2010
243
0
16
Imam vrtno kosilnico MTD, z motorjem Tecumseh, staro cca. 8 let.
Vžiga se na poteg. Konec lanske sezone (september 2012) je začela težko vžigati, ko pa je končno vžgala, pa se je zelo dušila in včasih med delom kar ugasnila. Bliža se nova sezona in treba jo je usposobiti.

Kaj bi lahko bilo narobe? Imel sem občutek, kot da bi imela moten dovod goriva. A ima taka kosilnica "dizo", ki bi se sčistila ?
Jaz je nisem našel...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Tecumsehi majo frgazarje z lončkom spodaj......lonček drži šravf....no tist šravf je tud diza!

Zapri benz......odšravfaj dizo......previdno snami lonček......poberi umazanijo vn...spucaj dizo....če ne bo šlo na easy way...pač odšravfaj cel frgazar in ga spucaj!

Nasvet1: ko daš dol lonček je plovec na nekem štiftu...ki lako zleti vn....prej si oglej kako je sestavljeno da ne boš pol se zezal s tem
Zgleda pa tkole: deli 27, 30, 31

TECUMSEH_CARBURETOR_640054_SMALL.jpg

Nasvet2: ob koncu sezone zapri pipo za benz in pusti da kosilnica sama porabi ves bencin v šalčki...da bo drugo sezono manj usedlin in usedline

pozdrav.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Če ma frgazar kake dodatne dize...naprimer del 20A in 20 potem odšravfaj tudi to in spucaj

20A je samo neka guma ki pokriva šravf da ne šravfa lih vsak in nese na servis
bonk.gif

Poglej tudi stanje tesnila...del 29 da ni preperelo...oz ima usedline od bencina gor ( belo kot ko aluminij zacveti) in potem favš zrak vleče...zato tud lahko duši
Pri ponovni montaži pazi kako se ta guma da nazaj da ne preščipneš...uglavnm da tm tesni OK

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
jaz bi za začetek svečko menjal. To je bilo na naši, isti simptomi. na konc je bila iskra slaba.