Vrtec/varstvo otrok

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Kako je zadeva urejena zakonsko?
Ce zelim imetvrtec in delno placilo s strani obcine rabim verjetno zadostiti pravilom zakona. V mislih imam pohistvo, wc, igrala in verjetno sledenje aktivnistim oz planu razvoja. Drzi?
Kaj pa ce ne zelim subvencije obcine? Je to kaka dejavnost, so kake omejitve? Moras sledit zakonom, programu?

Torej na dni strani vrtec, na drugi legalna varuska.

Hvala.

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
ja, so pa menda omejitve tudi za "legalno varuško", ampak če si dost "prefrigan" to ni problem. Poznam tak primer - s.p. varstvo otrok, pa jih ima 8-10, ima pa eno študentko zaradi "strokovnosti". Cene na nivoju, ima pa svojo klijentelo

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.779
180
63
s.p. ima omejitev do 5 otrok.
Pa mislim, da ne potrebuješ neke strokovne izobrazbe.

lp

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.537
7.053
113
izpred dveh let ko mi je moja varuška razlagala. Imela je lahko 5 otrok 1-3 leta starih (mogoče je številka drugačna za starejše otroke), imela je neko xy srednjo šolo zato je morala zraven delati vzgojiteljsko. Nekako je rekla, da na novo ne moreš odpreti s.p. brez te šole, tisti, ki so imeli s.p. pred tem novim pravilom, pa so imeli določen čas, da so jo naredili, zato je to šla ona zraven delat.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.720
1.071
113
Tole privatno varstvo se praktično legalno imeti ne splača.
Ob predpostavki, da si polno zaposlen in imaš lahko do 5 otrok je zaslužek nekje na ravni minimalca. Kje so še obratovačni stroški in amortizacija objekta.

Soseda ima od maja 2013 sedaj 3-4 otroke. Me prav zanima koliko časa bodo obrativali. Vem, pa do so prvi teden dobili inšpekcijo in 1000€ kazni, ker je sosed delal reklamo za to varstvo s plakati, ki jih je lepil po telegraf štangah.