Vreme in napovedi

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
čisto na kratko
bonk.gif

Gledam skozi okna, sonce sije v 3pm, pogledam na app na telefonu, dežja niti blizu. Pogledam napoved, mogoče bo popoldne kaj...
Ok, ves vesel se zapodim na pecikl, nardim 10km, sicer malo v hrib in me proti vrhu dobi dež in pada ko noro, zebe ko cucka
shocked-1.gif

Se spustim nazaj v "dolino" SOOOONCE, niti kaplje, tist dan sploh ni blo nič dežja
bonk.gif

Na telefonu se mi je na začetku zdel ta app fajn, ker naj bi za vnaprej predvideval kako se bodo gibale padavine. Samo me je že parkrat razočaral
crazy1.gif

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meteoplaza.splash

Zaj pa jas vas fprašam: Kje preverit vreme za mikrolokacijo
sprasujem se.gif

Torej zanima me recimo (samo primer), ko pravjo, da je v Ljubljani sonce, na Krimu, Rakitni pa ščije... Ali pa v Sevnici sonce, na Lisci pa dež...
Pa nimajo vsi kucli kamere in vremenske postaje...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Nekoc je imel vsak Kranjec na poti marelo s seboj.
wink-1.gif

drugace pa je verjetno tezko napovedat vsako lokalno nevihtico v naprej, zato se drzi zgornjega reka, ne glej skoz v telefon.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Radar gledam preko app dež. Ampak krajevne padavine kakrsne so bile v zadnjih dneh ti ga ne napove. Za take stvari je bolje pogledati v nebo. Smo vceraj malo po hribih lazil, tudi v skrbeh zaradi dezja. Imel sicer palerine, marele s seboj, ampak ni fajn po dezju gazit. Vremenar je bil vceraj kar tocen z napovedjo.
Ob pol treh smo se vrnili k avtu, cez eno uro nas 5km pred domom ujame konkretna nevihta. Doma pogledam radar, v hribih kjer smo bili je tudi lepo lilo ze prej kot eno uro po nasem odhodu. Pa ob odhodu ni kazalo nic kaj oosebnega na dez. Je pa res da se ne spoznam na vreme v hribih. (bila je bolj planina
wink-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
INCA/SI mobile

Zgoraj desno preklopiš pogled (temperatura, padavine na radarju, napoved, ...).

Hvala za link, nisem vedel, da imajo tudi mobilno verzijo.

Je pa zanimivo zdaj ko ima vsak na telefonu vremensko napoved, seveda 99% googlovo ali accuweather, potem pa se pizdijo, ko jim napove čisto narobe. A da bi preverili našo napoved? Ah kje pa, naši nimajo pojma, neka ameriška firma bo sigurno bolj natančno napovedala naše vreme
bonk.gif

Drugače pa imam jaz tudi aplikacijo Dež, pa widget z napovedjo za svoje območje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Pa se widget s trenutno temperaturo vlago in vetrom za izbrani kraj v slo.
Accuju ne zaupam veliko (vcasi me firbec matra za teden ali dva vnaprej, pa se do takrat nekajrkat napoved spremeni) google vremena pa sploh ne spremljam

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Še pred 30 minutami smo imeli sončno brez oblačka, sedaj se je pa razbesno nebo.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Tiste napovedi ne morajo bit točno ,ker se vrem spreminja na vsake 15 minut. Najbolj točno za kake 2 ure naprej je radarska slika padavin animacija.Tam vidi dejansko stanje padavin zadnjih 15minut,tako lahko vidiš kam se pomika dež.Je pa res da ob takih spomladanskih plohah ne mora vedeti nihče ali bo v Lescah dež ali ne,ker na Bledu pa lahko pada na fertik !

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
INCA/SI mobile

Zgoraj desno preklopiš pogled (temperatura, padavine na radarju, napoved, ...).

Hvala, danes je kr držala animacija:)
Je kazalo, da bo nekaj malega dežja prišlo nad nas in je res. Čutim par kapljic, pogledam animacijo in evo moder flek:))

Če bi pa samo v luft gledal pa ne bi šel nikamor, ker je tko grdo zgledalo pa še kr hladno je bilo.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Lahko pa tudi poskusite mojo aplikacijo, ki predvideva gibanje padavin. Gre za projekt v katerega sem vložil kar nekaj let (backend seveda).
Izgled aplikacije je žal za časom, intenzivno pa delam na novi verziji, ki je skoraj končana. Uporabljala bo enake podatke, kot sedanja aplikacija, le predstava teh podatkov bo precej boljša. Glavni del algoritma je bil posodobljen nekaj par mesecev nazaj in je sedaj precej bolj natančen.

Prav tako bom kmalu potreboval beta uporabnike iz Slo, HR, in ZDA.
iOS verzija pride za androidom.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.me.weatheralarm

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a ni malo preveč radovedna aplikacija o mojih osebnih podatkih?

ali je ne razumem ali kaj ne dela. ko kliknem na mapo je samo statična slika z recimo modrim prelivom in potem zelenim flekom.
pogrešam uro, animacijo kako se premikajo padavine...

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Kot sem rekel, izgled je za časom.
"zeleni fleki" so trenutno stanje, zadnja radarska slika. Modro prikazuje območje kjer je možno da se padavine razširijo, območje alarma

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Sem preveril sedajle acuuweather. Do septembra ima samo en dan 30C. Vse ostalo je pod 30. Me res zanima ce res ne bo nobene pasje vrocine

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Do septembra?
Vse kar je nad 14 dni na accuweatherju, je dejansko statistika preteklih let. Ampak čisto dejansko.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Dolgoročne napovedi so v naših krajih natančne kot stoletna pratika. Joj, kak sem to kot otrok gledal, da bo med zimskimi počitnicami sneg. Pa ga ni bilo
cry12bpy.gif