Vrednost spletne strani

B81

22. jul 2007
37.865
11.090
113
Zdravo

Firma se zapira, ima spletno stran in kolega me vpraša, koliko je to vredno. Rečem, da nimam pojma, pa da bom vprašal.

Evo: Spletna stran

Hvala
(sicer mi ni jasno, kaj si s tem začneš, saj se domena ne da spreminjati?)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče da je sama spletna stran vredna par € (res par, ker ni bogvekaj), da nekdo samo svoje podatke not vnese in jo objavi.

Domena pa po moje nič. Če bi bila nekaj v stilu ''kupim.si'', ''rabim.si'' bi bila za koga še uporabna, brestanova.si pa ni vredna nič.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Mogoče malo off - v končni fazi je vredna toliko, kolikor lahko nekdo iztrži zanjo. Če ni interesa po njej, je vredna 0.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.536
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Domena pa po moje nič.
Domena ima Google PageRank 3/10, starost je 9 let. Mogoče naj jo probajo prodati kakšnemu konkurentu.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Spletna stran "kot taka" po zaprtju ni vredna nic. Tako kot osebni dokument osebe, ki je umrla, ni vreden nic (razen mogoce sentimentalne/zbirateljske vrednosti
smirk-1.gif
).
Ce je gor v uporabi kaksen custom software, ki je za nekoga boljsi od alternativnega softwarea (npr. web trgovina ipd.), je bolj ali manj stvar takega kupca, koliko je pripravljen placati za software.
Ce je domena "kvalitetna" ali se vedno vlece obiske, je mogoce ta kaj vredna (za konkurenco, da si nastima preusmeritve na svoje strani
smile-1.gif
).