Vrednost knjige

Papp

Zelenc'
2. dec 2012
3
0
1
Že nekaj časa imam knjigo, ki mi jo je zapustil pokojni sosed, ne nameravam je prodati me pa zanima njena vrednost. Knjiga je od Milana Vidmarja Razgovor o šahu natisnena leta 1946 na zadnji strani pa piše : Izdala in založila DRŽAVANA ZALOŽBA SLOVENIJE natisnila pa tiskrana "Slovenskega poročevalca" v Ljubljani v 3000 izvodih. Tisk je bil končan 23. decembra 1946.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Žal imajo knjige te starosti zelo majhno vrednost, le malo večjo od nove knjige takšne velikosti, včasih pa še to ne.
To pomeni nekaj deset evrov, za kakšen primerek velike redkosti nekaj več.
Če se ne motim, je ta Vidmarjeva knjiga tudi pri meni nekje v policah in to celo s posvetitvijo avtorja (z mojim pokojnim dedkom sta bila prijatelja)
Je pa zanimivo branje, še posebej če te zanima razmišljanje tistega časa, torej takoj po vojni.

Papp

Zelenc'
2. dec 2012
3
0
1
Moja knjiga žov nima posvetila mal me je frebc zamatru k sm vidu na zadni strani da je blo sam 3000 izvodov natisnjenih, Drugač pa te zlo htitr notr povleče. Ušeč mi je ker je napisana kot pogovor in mal drugačna.

Papp

Zelenc'
2. dec 2012
3
0
1
Te knjege ne mislm prodt u življenju preveč pomen. pomoje je bom ko bom zlo str naprej podaru kšnm mulcu tko k jo je sosed men. :D

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Vredna ni skoraj nič, če bi dobil 20€ zanjo bi bilo že veliko. No razen če bi bila super ohranjena in bi ti kakšen zbiralec odštel še kakšnih 10€ več.
Drugače je 3000 izvodov za Slovenijo velika naklada. V tistih časih sicer ne tako zelo, danes pa marsikateri založnik le sanja o tem, da bi tiskal knjige s tako naklado. Še posebej specifične strokovne knjige se tiskajo z naklado do nekje 500 izvodov pa še to potem večinoma ždijo v skladiščih.
Pa kakor so dandanes mulci ti jo bo verjetno prej v glavo vrgel kakor, da bi jo vzel, knjige pač niso "in"
smile-1.gif