vrč - grelnik vode

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kako ga vi čistite, kako pogosto, kaki nasveti, da se nabira manj kamna?

Faj sem zdi, ker res full hitro segreje, pa pri nas se kr neki čaja spije. Od nakupa me pa odbija ravno čiščenje vodnega kamna.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
JP, mi tudi s kisom. Približno 1x na 2 meseca - čeprav bi ga lahko pogosteje, ker imamo ful trdo vodo - ampak čakam tako dolgo, da teče ven samo še čisto tanek curek
d055.gif

Je pa fajn zadeva. Mi tudi spijemo dosti čaja.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Glede nabiranja kamna nimaš kaj. Več kot ga uporabljaš, več je kamna. Bolj kot je trda voda, več ga je.

Meni kis smrdi, zato ga čistim s citronsko kislino. V Mečkatorju/Sparu jo kupiš po 500g za 3 EUR (imajo jo skupaj s pecilnimi praški in pudingi). Potem pa sesuješ ene dve veliki žlici, natočiš vodo, malo segreješ in pustiš čez noč. Zjutraj odliješ ter spereš z vodo in vrč je kot nov. Postopek ponavljam približno enkrat na mesec.

Če pijete veliko čaja in še nimate zadeve - kaj še čakaš?!
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx vsem za nasvete. Jah nč bo treba v nabavo:)

Pri nas imamo pa BWT filter vrč. Bom še to začel mal bolj uporabljat pa bo še manj kamna:)

nexi

Pripravnik
18. maj 2009
89
0
6
Ljubljana
to pa je stvar, brez katere meni živeti ni:) uporabljam za čaje, za zavretje vode za kuhanje špagetov, juhc...aja pa kupite takega, ki ima skrito tisto grelno zadevo:) je dosti lažje potem za ščistit (jaz kar s kisom, čeprav bom sedaj še s citronko poskusla)

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
S tem grelnikom se da zelo lepo in hitro narediti kuhano vino. Vržeš vse sestavine not, počakaš 3 minute in je narejeno. Zelo priročno na kakšnih smučiščih, apartmajih, ko je treba vse na hitro narest.

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
S tem grelnikom se da zelo lepo in hitro narediti kuhano vino. Vržeš vse sestavine not, počakaš 3 minute in je narejeno. Zelo priročno na kakšnih smučiščih, apartmajih, ko je treba vse na hitro narest.

V navodilih piše da je ta grelnik samo za vodo
jezen.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz grem v DM kjer imajo pod svojo blagovno znamko 'DenkMit odstranjevalec vodnega kamna' (držita se skupaj po dve vrečki v kateri je kristalizirano sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna).

Potem pa odvisno od uporabe redno čistim..npr. v službi 1 x tedensko: naliješ 2 cm vode noter streseš par zrnc sredstva (konico čajne žličke) ter zavreš. Ko neha vreti malo počakaš in spet vklopiš do vretja...ter tako vklapljaš zadevo dokler ne odstrani vsega kamna.

Ko končaš parkrat splahneš z vodo in to je to.

Bolj kot si reden (čiščenje že ko se naredi meglica vodnega kamna) manj dela imaš ..cca. 30 sekund. In tudi eno pakiranje (tam cca. 1 EUR) traja vsaj pol leta oz. doma najmanj eno leto.

V kolikor zanemariš vse skupaj pa je čiščenje pravi (časovni) podvig, ter konkretna poraba kateregakoli sredstva.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
S sodo bikarbono - potresem notri, dam malo vode (toliko, da je dno pokrito) in pustim nekaj časa, potem malo zdrgnem z gobico (kolikor se da).

Odstranjevalec vodnega kamna? A ni to bolj strupena stvar?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Odstranjevalec vodnega kamna? A ni to bolj strupena stvar?

Verjetno samo nekdo pakira citronsko kislino in jo prodaja naprej za 10x višjo ceno.
smirk-1.gif

Tudi strupene zadeve (ala Cilit) so na osnovi kislin, ki raztapljajo kamen... za kuhinjske pripomočke pač uporabiš nekaj, kar je tako ali tako užitno (kis ali citronko).

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Očistiš ga najlažje tko, da praznemu parkrat zatakneš gumbek za gretje, tako da se res ornk segreje tis želez in nato zaliješ z mrzlo vodo. Kamen lepo pade dol, če ne ves, ponoviš postopek, splakneš in to je to.

Nazadnje urejeno:

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Meni je vodni kamen zelo lepo ratalo odstranit samo s kisom. Za naprej bom pa upoštevala nasvet Ferda in uporabljala samo vodo iz Britta filtra
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
res je, je velik cenejših, sam zloo malo je pa takih, da imajo nastavljanje temparature. Drugač bi tut jst vzel kej pol ceneješega