Vračilo računalniške komponente (online trgovina)

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ker je stvar bolj specifična sem vprašanje postavil v ta forum.

O rokih v katerih lahko vrnemo kupljeno opremo mi je jasno (prijava 15 dni, vračilo 15 dni od prijave). Jasno je tudi napisano da knjig, programske opreme in podobnih zadev ne moreš vrnit. Zanima me kako je z račulaniškimi komponentami za vgradnjo (mrežna, grafična...). Lahko tukaj komplicirajo, če je bila že vgrajena oziorma ali sploh preverjajo? Je kakšna opcija, da se vidi koliko časa je recimo PCI-E grafična kartica laufala?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Ker je stvar bolj specifična sem vprašanje postavil v ta forum.

O rokih v katerih lahko vrnemo kupljeno opremo mi je jasno (prijava 15 dni, vračilo 15 dni od prijave). Jasno je tudi napisano da knjig, programske opreme in podobnih zadev ne moreš vrnit. Zanima me kako je z račulaniškimi komponentami za vgradnjo (mrežna, grafična...). Lahko tukaj komplicirajo, če je bila že vgrajena oziorma ali sploh preverjajo? Je kakšna opcija, da se vidi koliko časa je recimo PCI-E grafična kartica laufala?

a) 14dni
b) NE
c) cisto vseeno (lahko bp po tednu igranja najnovejsih igric 24/7 vrnes nazaj ,ker zaradi nacine prodaje nisi mogel izdelek prej
preveriti)

Ali bolj strokovno...

V skladu z določili ZVPot ima potrošnik v primeru pogodbe, sklenjene na daljavo (kamor sodi tudi nakup preko spletne trgovine), pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, pri tem pa mu ni potrebno navajati razloga za svojo odločitev. Blago mora potrošnik nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti podjetju v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške. Prav tako se šteje za odstop od pogodbe, če potrošnik vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (14 dni) brez posebnega sporočila o odstopu. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila in sicer takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Razlog za takšno posebno ureditev pri sklepanju pogodb na daljavo so posebne okoliščine: relativno enostavno sklepanje pogodb, zamik pri plačilu blaga, zanašanje na prodajalčeve navedbe oziroma opis in nezmožnost preverjanja blaga.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Blago mora potrošnik nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti podjetju v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške.

In potem folk želi vračati miške in ne vem še kaj z zjebano embalažo itd...ajd za grafično se ne vidi uporaba....le če si lepo delal z embalažo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
696
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Blago mora potrošnik nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti podjetju v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške.

In potem folk želi vračati miške in ne vem še kaj z zjebano embalažo itd...ajd za grafično se ne vidi uporaba....le če si lepo delal z embalažo.

Kupec ni kriv da so nekateri izdelki zapakirani v takšno embalažo, ki jo moreš povsem uničiti da prideš do izdelka...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kaj ti ni po godu?

Nima veze. Recimo, da sem ugotovil, da izdelek kljub pravilnemu delovanju ne dosega mojih pričakovanj.

@ Eazy

Hvala! Enkrat sem imel v Big Bangu težavo, ker so mi lahko dali samo dobroimetje v obliki bonov in se nisem sekiral, ker je bila stvar za par 10€. Predvidevam, da pri internetni prodaji lahko zavrneš tako obliko plačila in zahtevaš denar.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Kupec ni kriv da so nekateri izdelki zapakirani v takšno embalažo, ki jo moreš povsem uničiti da prideš do izdelka...

Vsak izgovor pač pride prav....

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Vsak izgovor pač pride prav....

In kako po tvoje elegantno odpreti tisto čudno plastiko okoli miške ali usb ključa, da embalaže ne poškoduješ
bonk.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Nikakor, pred nakupom se odloči ali rabiš ali ne, ne pa, da trgovce "zaje....." z nakupom in testiranjem , nato pa še zadevo vso zdelano vračaš nazaj ......... zakoni včasih preveč ščitijo kupce in ti so sila iznajdlivi, da ne rečem pokvarjeni ........ in ja , kaj naj potem trgovec tak prežvečen izdelek proda pod nabavno ceno in reče smo ga samo stestirali ....... sam bi dovolil odstop od pogodbe ali nakupa, samo, če je zadeva okvarjena, sicer pa samo proti odškodnini, npr. 20% vrednosti za manipulativne stroške.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
če ti vrnejo denar nazaj je samo njihova dobra volja!
Ali zamenjava artikla ali dobropis!
Ne moreš si kar tako izmišljevati.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.696
9.916
113
40
MB
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

prodajalec pa je ?
bonk.gif

mihouca

Pripravnik
17. apr 2012
65
0
6
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
če ti vrnejo denar nazaj je samo njihova dobra volja!
Ali zamenjava artikla ali dobropis!
Ne moreš si kar tako izmišljevati.

Za internetno prodajo so drugačni pogoji.
V dveh tednih moraš sporočiti odstop od pogodbe, v dodatnih dveh pa vrniti blago.
Mora biti nepoškodovano, v original embalaži.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

prodajalec pa je ?
bonk.gif

Ja, saj on zbira katere proizvode in od katerih proizvajalcev bo prodajal.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Če se ne motim bi morala biti taka, da je dostopnost do izdelka enostavna.