Vračilo materiala na amazon.de?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Od amazon.de sem dobil zadeve, katere ne ustrezajo in jih nameravam vrniti.

Na strani sem sprožil postopek za vračilo, sprintal etikete sedaj pa me zanima komu dati paket?
Grem na pošto, dhl, dpd, ups in seveda kdo plača poštnino?
Je že kdo vračal na amazon?
17758-icon_confused.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Greš na pošto in plačaš poštnono, odrezek pa skeniraš pa jim pošlješ. Sam sem celo napisal jim brez slike pa so povrnili bp.

Če seveda je prodal direktno amazon. Če je prodajalec kdo drug potem se moraš dogovorit z njim...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Spakiraš in zapreš škatljo. Nalepiš gor stvari, ki si jih dobil od Amazona, ko si izvedel prijavo vračila in greš na pošto. V pošti SLO seveda plačaš poštnino, ker oni nimajo pogodbe (pošiljanje bi me stalo 27 EUR), sam se se zapeljal do najbljižje pošte v Avstrijo 20 minut in oddal paket brez, da bi moral plačati poštnino.
V mojem primeru sem prejel novo blago še predno so oni prejeli moj paket nazaj, v drugem primeru je bil storno plačila na kartici takoj ko sem na webu videl, da so prejeli paket.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik scmoky pravi:
Kako pa je z vračilom če si kupil rabljeno zadevo od nekoga, in ti je zraven dal račun od amazaon.de ? Kako se uveljalva garancija?
LP

Sicer ne vem, zakaj bi vracal na Amazon neko rabljeno robo... ampak OK ... verjetno je samo nerodno napisano
wink-1.gif
... Obrnes se na pooblasceni servis za tisto zadevo, za katero zelis uveljavljati garancijo.., in ti bodo tam povedali, kako in kaj...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Garancijska popravila niso strošek prodajalca. V primeru okvare te bodo napotili, da se obrneš na pooblaščeni servis.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik scmoky pravi:
Zakaj pa ne? Kupil sem SSD disk 850 EVO.. IN je še v garanciji 4 leta? Pač zanima me v primeru crkota kako poteka servis oz. garancija.

In zakaj bi potem posiljal nazaj na Amazon? Amaozn je samo trgovina. Ponavadi je tako, da se za garancijske zadeve obrnes na pooblasceni servis ...

Nazadnje urejeno:

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Rma nardiš direkt pri proizvajalcu, naši kekci ti ne bodo vzel robe iz tujine v servis

scmoky

Pripravnik
11. dec 2007
186
10
18
Štajerska metropola
Torej kar direkt na samsung pišem? Ok, no saj če bo prišlo do tega bom že zvedel kako in kaj.. Pri nas tak vem da ti ne vzamejo zadev čeprav bi morala biti eu garancija. za dell prenosnike kolikor vem vzamejo tujo robo čeprav to je bolj izjema..
Ja saj če je trgovina dostavim trgovini nazaj in mi ona dalje rihta, tako kot je to pri nam tudi praksa.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Odvisno, nekatero robo vzamejo tudi pri nas. Pri meni recimo so tablico nexus 7, pa je bila kupljena v tujini. Za sennheiser sem se pa moral direkt na proizvajalca obrniti, sem pa pisal pod kontakt na njihovi spletni strani, pa so očitno mail forwardali v sennheiser.at od tam so mi odpisali v slovenščini in potem poslali nov nadomestni kabel.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Rma nardiš direkt pri proizvajalcu, naši kekci ti ne bodo vzel robe iz tujine v servis

Saj to pravim. Amazon nima nic s tem... Ce pa lahko uveljavlja garancijo pri slovenskem pooblascenem servisu, je pa odvisno od proizvajalca in izdelka...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Granacijsko popravilo lahko uveljavljaš za blago kupljeno v SLO pri prodajalcu kjer si artikel kupil ali pri pooblaščenem serviserju za ta artikel. Kako točno ima Amazon ne vem.
V zvezi z reklamacijo na hitro najdem tole na tem linku
https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=13770421

Tudi pri nas je naceloma tako, da to ureja pooblasceni servis... Da se pa tudi ponekod urejati preko prodajalca... ampak pri nas velja SLO zakonodaja... pri nakupu iz Amazona pa veljajo pogoji drzave, od koder je zadeva kupljena...

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.467