Vračilo DURS-a na napačen bančni račun.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Torej. Sem normirani s.p. z dvema navadnima osebnima računama na bankah.

Na DURS-u sem uredil, da mi preplačano dohodnino vračajo na prvi račun, to je osebni račun.
Ta podatek drži tudi v podatkih v e-davkih.

Vendar so očitno storili napako in mi višek izplačali na moj "poslovni račun".

Kaj narediti? Cifra je zadosti visoka (preko 700€) in ne mislim plačati še enkrat davek na davek (cca.40€).
Ali moram to cifro upoštevati pri prihodkih v SFineusu ali ne? Če jo moram, kam jo moram vpisat, da mi ne vpliva na končni prihodek?

Ali lahko zadevo nikjer ne vodim, saj je iz naslova prejemkov vidno, da so to nakazali sami?

Upam, da sem jasno napisal. Hvala.
zmaga.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
To nimaš kam vpisovati.
V fineusa se vpisujejo samo prihodki po SRS (sl.računovodskih standardih) in to je samo vračilo davka in ne prihodek.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Vem, sprašujem zato, ker se prijava prihodkov in bančni račun potem ne bosta ujemala.

Zato sprašujem, če je potrebno v kako vrstico to "napako" dodati. Ne bi rad brez potrebe dobil kake inšpekcije zaradi neujemanja podatkov. Ker ravno zato se vračilo preplačanega davka vrača (vsaj moral bi se pri meni) na osebni račun.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
DURS ima čudovito domišljen sistem, kjer dohodnino vračajo na zadnji javljen naslov, no matter what. Binarna logika, nimaš kaj.
cool-1.gif

To pa ni poslovni dogodek, o tem smo že pisali, uporabi iskanje, išči poste uporabnika prijam.

Srečno.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Vem da vračajo na zadnji naslov. Zato sem zadevo uredil. Urejenost je vidna tudi v e-davkih. Pa vendar so zajebali.

Vidim da ima uporabnik prijam precej postov, bom poskusil najti.
grin1.gif

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Našel. hvala
cheer.gif
Če mu je za zaupat, mi očitno ni treba ničesar vpisovat.

Vidim pa da s sodelavcem nisva edina s to težavo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ok, zgleda še kar ne razumeš. Vračilo davka ni prihodek. Lahko si tudi sam na poslovni račun položiš denar, pa to ne gre za prihodek ...
in mimogrede v čem vidiš ti tukaj težavo? Razen, če imaš poslovni račun blokiran, potem pa je res težava ...

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Glej, marsikaj ni prihodek, pa ga je potrebno vračunat (popust pri prispevkih).

Samo ne bi bil rad v prvi vrsti za inšpekcijo, ko se bančno stanje in obračun ne bosta ujemala.
grin1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Si pomislil na to, da bi mogoče enkrat na leto raskiral 50eur za 2 računovodski uri, da ti kdo iz stroke razjasni vsaj osnove?

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Do sedaj sem vsa leta vedno vse uredil sam. Brez problema.
Napako so letos naredili na DURS-u in samo to me je zanimalo, če ta njihova napak kaj vpliva name. Hvala.