VR očala

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ker sem po novem zopet na androidu, me zanima kako se obnesejo kitajska VR očala.

Cene so z bluetooth kontrolerji cca. 15-20$

Telefon je 5,5 inčev velik z resolucijo 1080x1920

A bo to uredu
redface-1.gif
JBG, se ne spoznam na te stvari.

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
527
177
43
Sem imel ena kitajska s kontrolerjem. Razen tega da tistega magnetnega gumba na strani ocal nisem mogel usposobit, je zadeva delovala vredu. Aplikacij je kar veliko. Ampak moj predlog je, da ce imas moznost, si jih kje sposodis, ker sem se jih vsaj jaz navelical v roku enega tedna.

22. jul 2007
13.536
1.732
113
124
Ja hiter se naveličaš, verjetno je isti efekt z oculus riftom ali htc vivo za cca. 600€, 1.mesec zanimivo potem pa brezveze.
Mogoče bi bilo zanimivo stvar rentat kot tukaj klik , samo tisti smrdeči švic si nabijat na obraz tudi ni ravno okusno.
Pa tudi ta stvar za same oči ne vpliva blagodejno, če si na 5 cm oddaljenosti nabijaš display.
No zdaj že obstaja nadgradnja za te težave VR ambilight

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Sranje! Naroæil iz kitajske za 10 eur. Leče so tako slabe, da te oči tajo začnejo boleti. Kar se tiče pa oculusa in podobnih očal pa nimam izkušenj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v bigbangu sem probal samsungova očala, pa notri je bil al s6 al pa s7. Se pravi vse naj bi blo top.
Men je blo bolj šit, kot bilo kaj. Resolucija, videl sem pixle al neko zrnatost, slika ni čisto ostra, pa sem vrtel tist kolešček za dioptrijo...
V glavnem, v tisti minuti sem doživel vse:)

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Jaz sem zraven s7 dobil oculus gear vr očala. Moram rečt, da je to po mojem res zaenkrat za entuziaste. Jaz sem od začetka tudi imel kar dosti težav z rahlo slabostjo ali pa takim občutkom kot, da bi stopil z ladje po daljšem času plovbe.
smile-1.gif

Je pa tko, da za filme gledat je še kar ok, če seveda zdržiš toliko časa. Jaz osebno si ne predstavljam, da bi gledal cel film v enem kosu. Mogoče maks 30 minut skupaj. Zadeva se kar zagreje. Hitro ti rata vroče v glavo in če malo premakneš očala se hitro začnejo rositi. Vsaj pri meni je bilo tako. Leče morajo biti zelo čiste in sem jih konstantno drgnil, ker če so bili kakšnii odtisi gor ali pa smeti se je že poznalo pri gledanju. Najbolj problematični so bili robovi, kjer je hitro bilo zamegljeno.
Najslabše so bli narejeni meniji. Nisem pa dolgo preizkušal očal, ker sem jih raje prodal.
smile-1.gif

Je bila pa vsekakor zanimiva izkušnja gledanje xxx vsebin. :
evil.gif

Nazadnje urejeno: