vprašanje (Zumo/Nuvi)

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Sam sicer uporabljam TomTom, z garminom nimam nekih izkušenj pa me zanima sledeče:

Kakšna je sploh razlika v funkcijah med Zumom in Nuviji? Poleg 2x bluetootha
Predvsem me zanima, če novejši Nuviji podpirajo rute z večimi via točkami in ali lahko na nuvija preneseš iz PC narejeno ruto?
In ali na nuviju lahko "snemaš" ruto.. Torej tam, kjer si se vozil nato preneseš na PC ipd...

In ali se da na Nuvija namestiti Zumo OS?

Svoj PPC bi zamenjal za katerega od nuvijev, ki bi ga malo prilagodil za uporabo na motorju in avtu...

Zumo je drag ko žafran, nuvija pa se dobi za bistveno manj...

I

Izbrisan uporabnik #488

V istem cenovnem rangu ni neke razlike md zumotom in nuvijem.
Razen da je Zumo vodoodporen, ima tipke prirejene za rokavico, odporen na polit bencin itd.

Zunaj je novi zumo 660, ki ima sedaj tudi velik in širo ekran.

Ne novejši, ampak boljši Nuviji podpirajo uvoz/izvoz poti, rute točk itd. vse preko Mapsourca.
Mislim da je omejitev 10 točk v ruti, nisem pa siguren.

Drugače pa vsi novi Nuviji, ne glede na cenovni rang avtomatsko shranjujejo sled, ki se nato pogleda v GE ali Mapsourcu.

Prednost Zuma je torej predvsem v prilagodljivosti za motor.
Lahko pa si za motor kupiš TomTom riderja II, ki se ga da dobiti za okoli 300 EUR na ebayu.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
kateri boljši nuviji podpirajo uvoz/izvoz poti? kako se sploh strokovno reče temu?
smile-1.gif

TomTom Rider 2 je opcija, ampak se mi zdi, da je že malo zastarel (kot tudi Zumo 550)

I

Izbrisan uporabnik #488

Nuvi 765 npr., pri nas ga imajo celo za 299 EUR že.
Razen tega podpira še 3D stavbe.

Strokovno?:
route = ruta
track = sled

Za isto ceno pa imaš tudi allround model Nuvi 550, ki je vodoodporen, ima še kompas, nima pa BT.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vidim kakšen motor imaš. Enakega ima znanec in sem mu svetoval kako naj navigacijo (ima zuma) montira na motor. Če te bo zanimalo.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
dej, pošlji kakšno slikco.. to vprašanje še nisem rešil
smile-1.gif

verjetno bom ubodu Nuvi 550 ali 765...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Jst si namervama v prihodnosti nardit iz plexsija nosilc za nuvija....tko da bo zaščiten tud pred dežjem (za na motor) .....zgolj kot ideja....plexsi je etak upogljiv če ga segreješ tko da mal domišljije pa gre
smile-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Znanec mi je omenil, da je videl na Zumotu prikaz zunanje temperature. Je to res možno? Kako ta prikaz aktivirati, če je res možno?

I

Izbrisan uporabnik #488

To še sicer nisem videl na Zumotu, vem pa da imajo tudi Nuviji termometer.
Če greš v servisni meni npr. od modela 765 pa tudi nižji modeli, vidiš dve "tipali" za temperaturo in samo vrednost temperature
smile-1.gif

Žal je ta funkcija skrita in je ni mogoče aktivirati na Nuvijih, vidi se le v skritem meniju (držiš prst nekaj časa na ikoni baterije).

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Se pravi, da je kolega nekaj narobe videl ali razumel.

Mi je pa čudno, da ta funkcija ni aktivna, če jo že ima. Vsaj na zumotih bi bila koristna (na motorju).

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne, slabo sem napisal. Jaz osebno še to nisem videl na Zumotu, če pa to res ima, ne vem.

I

Izbrisan uporabnik #488

89.png

V servisnem meniju pod Temp1 kaže temperaturo Nuvi 205 npr.

Ima pa temperaturo Oregon, vsaj v meniju vedno vidim "temperatura morja", vendar ne vem v čem je fora
smile-1.gif