Vprašanje za slaščičarke

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Včeraj so mi servirali eno umetelno narejeno torto. Na zunaj nič posebnega, znotraj pa bistveno drugačna od klasične. Ponavadi ima torta, ko jo prerežeš, vodoravno postavljen biskvit (spodaj biskvit, potem krema, pa spet biskvit). To kar sem pa včeraj videl pa je imelo tanke plasti biskvita postavljene navpično. Torta je v prerezu zgledala od leve proti desni takole najprej zunaj smetana, potem tanka plast biskvita, potem krema pa spet biskvit potem spet krema, .. tako do desnega konca, kjer je bila zunaj premazana s smetano. Torta je bila okrogla. Zanima me kako to zadevo spravijo skupaj, kako pridejo do tako tankega biskvita, plasti biskvita so bile tanjše od 1 cm, plati kreme pa so bile še tanjše
17758-icon_confused.gif
 

nimbix

Pripravnik
16. dec 2007
42
0
6
Ugibam...

Spečeš normalni okrogli biskvit za torto, ga z dolgim slaščičarskim nožem, žico ali celo mesoreznico razrežeš na 1cm debele navpične rezine, ki jih nato z namazom zlepiš nazaj v originalni vrstni red. Vsake toliko časa kakšno rezino izpustiš, da torta zaradi dodane debeline namaza ne postane ovalna.

Nato ješ, dokler ti ni slabo.
smile-1.gif
 

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Če se ne motim, to delajo vse vodoravno, potem pa obrnejo in dajo navpično. Poleg tega so te plate bolj debele, vendar padejo skupaj.
grin1.gif
 

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Od vseh si ti še najbližji, vendar tudi ti brcaš v meglo. Torta je bila okrogla in ne glede na to kje si odrezal trikotnik so bili vzorci na kosu torte enaki. Vedno je bilo zunaj metana potem pa plast biskvita, plast namaza, plast biskvita,... do sredine.
To mora bit ena fora, da se biskvit nekako navije okrog nečesa. Da pol zgleda kot rolada sam pokonc postavljena.
 

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Kar priznaj, da ti ne iščeš torte, ampak kako slaščičarko da ti postreže s svojo... .... .... torto.
grims-1.gif
 

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Moje vprašanje je čisto resno. Hec je v tem, da je zadevo coprala sestra, ki pa sistem copranja skriva pred vsemi.

Glede kak luškane slaščičarke in torte ali pa "torte" pa tud nimam nič proti, če mi s čim sladkim postreže. Sem bolj sladkosnedne sorte
smile-1.gif
 

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Bučkoti ala softi, prosim, da nehate to temo smetit.

Softi nič bat, če bi ti tok limon konzumiral kot jaz, bi ti bla malokatera zadeva kisla. Pri men gre v šalco čaja pol limone.

Zdaj pa prosim, da se oglašajo umetnice slaščičarske obrti.
 

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Sem se mislil spotakniti pa sem zadevo pustil pri miru...

Ne vem zakaj si ti zadevo nastavil tako šovinistično. Čemu umetnice pa slaščičarke? A moški tega ne počnejo/ne znajo/ne obvladajo?

Mislim, da to veliko pove o načinu tvojega razmišljanja.
 

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
A mislis da ni bilo enostavno tako:

spekla je testo položila enega na vrh drugega in potem enostavno odrezala kolobarje ?? vmes mazala z filo in to je to?


lp Avi
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
če si jest prov predstavljam je torta iz ptičje prspektive izgledala kot pikado-tarča, a ne? (seveda brez smetane okol)

v tem primeru... začela je od znotraj navzven. center naredi v šablonci, katerega potem umakne (premer 3-4cm), potem pa okoli ovija plast test, pa mal file, pa spet testo... ipd...

sicer pa dons je itak vse mogoče. Smetane in file so zmešane z vsem živim, sam da lepo stoji...
 
Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja no... to je čist odvisno od ustvarjalca... drugače pa lepo, da se ukvarja z malo drugačno peko!