Pozdravljeni
Potrebujem nasvet za rešitev mojega problema z domačim omrežjem.
Iz ruterja ima speljan en kabel v sobo, kjer imam gor priklopljen računalnik.
Zdaj pa sem nabavil novega in stari naj bi deloval kot nekakšen webserver.
Poleg tega potrebujem priklop na net tudi na novem računalniku. Da bi potegnil nov kabel iz ruterja ne pride v poštev, ker je preveč dela, prav tako pa mi ne vleče wireless dol v sobo.
V Comshopu so mi hotel prodati en navaden razdelilec 1:2 za ethernet, ampak po moje to ni ravno rešitev, ker potrebujem svoj lokalni IP na vsakem računalniku (pa ta razdelilec prodajajo za 5€
)
A je rešitev dodatni switch? A je sploh možno prek enega kabla dobiti potem različna lokalna IP-ja? (nekak se mi dozdeva da ne)
Kaj svetujete mojstri za omrežje?
Hvala vnaprej
Potrebujem nasvet za rešitev mojega problema z domačim omrežjem.
Iz ruterja ima speljan en kabel v sobo, kjer imam gor priklopljen računalnik.
Zdaj pa sem nabavil novega in stari naj bi deloval kot nekakšen webserver.
Poleg tega potrebujem priklop na net tudi na novem računalniku. Da bi potegnil nov kabel iz ruterja ne pride v poštev, ker je preveč dela, prav tako pa mi ne vleče wireless dol v sobo.
V Comshopu so mi hotel prodati en navaden razdelilec 1:2 za ethernet, ampak po moje to ni ravno rešitev, ker potrebujem svoj lokalni IP na vsakem računalniku (pa ta razdelilec prodajajo za 5€
A je rešitev dodatni switch? A je sploh možno prek enega kabla dobiti potem različna lokalna IP-ja? (nekak se mi dozdeva da ne)
Kaj svetujete mojstri za omrežje?
Hvala vnaprej