Vprašanje za Ljubljančane (trola)

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Mi zna kdo povedat, kako se s trolo najhitreje pride od Rusjanovega trga (Fužine) do Tržaške (elektro in računalniški faks), kira linija, kje prestopit? Koliko časa traja vožnja?

Kaj pa, če se gre iz iste točke do istega cilja z avtom? Kje se najbolj splača it, upoštevajoč povprečno gužvo? Je kaj hitreje kot s trolo?

Hvala
grin1.gif

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Na Rusjanovem trgu stopiš na dvajsetko, ki te pripelje do Drame, tam pa prestopiš na šestko do Hajdrihove oz. Jadranske.
Za čas naj pove kdo drug, ki se vozi
smile-1.gif

Najboljše in najlažje ti bo, če si pogledaš interaktivno .

Lp

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Z busom traja vožnja do Drame kakšnih 20 minut, če greš v konici, lahko tudi veliiiko več (Zaloška se zabaše). Od Drame do Hajdrihove pa je slabih 5 minut. Pri Drami greš lahko na busa 6 Dolgi most ali 1 Mestni log.

Z avtom greš pa po Zaloški proti centru, nato pri Hoferju levo, do zadnjega križišča in desno na Poljansko, pri križišču z Roško levo (na Roško), v velikem križišču desno na Karlovško, nato kar naravnost na Aškerčevo, na koncu nadaljuješ na Tržaško. Druga bus postaja na desni je Hajdrihova. Za parkirat se znajdi sam, ponavadi je večinoma kar polno, parkirišč (tudi za plačat) pa ni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.195
7.069
113
Z avtom greš ali po obvoznici: Rusjanov trg - ljubljana vzhod - ljubljana zahod - tržaška cesta

ali pa čez mesto: rusjanov trg -zaloška cesta - levo na kajuhovo - desno na povsetovo - levo na potočnikovo - desno na poljansko -levo na roško - desno na karlovško -nadaljuješ po zoisovi mimo križank -nadaljuješ po aškerčevi - levo na tržaško

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Parkirišče za plačat je pri gostilni Mirje, samo je treba it okoli (ni direkt uvoza iz Tržaške). Na prvem križišču na Tržaški (če greš iz centra), zaviješ levo na Langusovo (proti ministrstvu za promet oz proti Cornerju) na koncu ulice greš še enkrat levo, potem pa pri semaforju še enkrat levo (pri Gradbenem faksu). Ulic točnih pa nevem tam okoli.

Drugače pa se da najdt kakšn parkirplac tudi na nasprotni strani od faksa, samo kokr se spomnim je kr kriza....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A ni postajališče Drama trenutno zaprto v smeri severa?

Prestopi na Pošti!

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Jaz sem se takole vozil 4 leta in sem za 2 postaji daljšo furo rabil 45 minut, včasih pa tudi do 1 ure. Odvisno, kdaj greš, zjutraj je zaloška kar konkretno zabasana. Pa še kakšen bus ti ****** pa si hitro v minusu.
Če sem šel z avtom, sem ga pičil na južno obvoznico in prispel na cilj v 15 minutah. Samo tam okoli Hajdrihove ne vem, kako je kaj s parkiranjem, ponavadi je ravno to problem (prideš hitreje, ampak nimaš kje parkirat oz. te ocurijo ko prasca pa tudi če te to ne moti, je ponavadi vse zabasano).

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Če boš šel z avtom boš še najhitreje našel parkplac na oražnovi (nasprotna ulica od korner puba).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pravzaprav je še največ placa na vzporedni cesti na drugi strani železnice (+5 minut hoje), vsaj nekje do 8 zjutraj.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Al pa če ga na Glinškovi porine v hrib proti štreki. Če mene ni, je tam dostkrat prazno... je mal pacientov, k bi tja gor avto rinl
tongue-1.gif

Čeprav, če si z LJ, pojdi s trolo ali biciklom. Boš velik manj obremenjen s stanovalci, ki mislijo, da so vsi parkplaci njihovi, lopovi in krampi, ki ne znajo iz avta pridt brez da bi ti avto sklepal. Pa še ekološko osveščeni so današnje cajte ful cool
tongue-1.gif
Jst grem na faks z avtom samo še če je res nujno... pa sem kar daleč iz LJ.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.788
113
pri taščici
V konicah bo v vsakem primeru najhitrejše kolo-recimo 20 minut ali nekaj več če boš imel veliko rdečih. Je pa jeba "legalno" priti čez center s kolesom. Ti ne morem z rokava stresti "legalne" kolesarske poti. A boš kje na cesti, v peš coni ali kaj tretjega. Če se mi "goni" jo jaz kar po Slovenski vžgem, itak jo potem pičim od 35-40 kar pa ni veliko manj kot trole, sicer pa čez 3M, mimo parlamenta , prešernova, tržaška....
V pol ure pa bi moral lepo na lagano brez švica priti.
Jaz zadnje čase po LJ samo bicikel prakticiram in se ne sekiram kje parkiram (direkt pred trgovino, uradom...) ni skrbi kdaj in kater avtobus, edina skrb je vreme in lopovi na kolesa-zanekrat ga še ni zmanjakalo.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
S parkiranjem tam okoli je res noro, včasih je bilo to redko, zdaj pa so vsak dan vse ulice tako zabasane, da so avti parkirani že dobesedno v križiščih in se sploh ne vidi, če kdo prihaja po glavni cesti.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.195
7.069
113
Hanzi z vsem dolžnim spoštovanjem: Po celi tabli se da prebrati dasi imel nesrečo in še sedaj čutiš posledice. Verjetno bodo krivi vsi ostali potem ko neboš imel poškodovane samo noge ampak boš recimo imelmedenico v 4 kosih ker bo avtobus po nesreči čez tebe zapeljal.A po obvoznici se tud kaj zapelješ kdaj? Sej je blizu fužin... mislimtkodo torjan kej potegneš pokrofe? HALOOOOOOOO?! Sej ne rečem da si dejansko velikrat hitrejši od busov na tem odseku (če res 40 voziš) ampak po slovenski z biciklom nimaš kaj vozit. In če te bo kdo zbil boš sam kriv.

ah.. sedaj se počutim bolje =P

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.788
113
pri taščici
Lepo da se počutiš bolje, vse bodo ostai krivi ne boš verjel
wink-1.gif
(tudi bicikel me je že koštal na srečo ne medenice....po drugi strani pa zaradi bicikla "hodim" brez bergel. Zdaj pa lahko zbiraš: ali bergle ali pa bicikel....) Povrh vsega mi šetanje ne ustreza, (kar ga je v lj precej v primeru da greš z avtom, busom) s kolesom pa precej manj.
Ne obvoznica mi pride bolj prav ko grem rudnik-predor golovec pride precej prav.....;)

Saj zato pa je tako kot je v LJ, za pešce so nekako že poskrbeli (s peš conami, zaprto jedro...) kolesarji pa lahko marsikje samo kršimo pravila ali pa delamo kilometrske obvoze(kako priti od Figovca do križank?)

Edit: to je samo ena destinacija ki jo imam zdele v glavi. Tisti "kuščer" ki se bori za kolesarje jih ima zagotovo še več in še bolj problematične.
Da o raznih začetkih-zaključkih kolesarskih stez z 10+cm pločnikom, o slepih kolesarskih stezah ne pišem....
Čakam da bomo uvedel sistem kot v pekingu...... Po eni strani je bencin še vedno prepoceni in javni prevoz še vedno predrag....

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.195
7.069
113
ne sej jaz razumem da si si kolo si izbral kot prevozno sredstvo sam po slovenski se lih ne mors vozit z njim no....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.788
113
pri taščici
pred časom so celo nekateri tu na alterju imeli prebliske da naj bi tudi slovensko zaprli za promet. Sicer se meni to zdi precej out, ampak....
Saj me ne boš pogosto videl na slovenski-nekajkrat letno, pa še to mogoče samo krajši odsek. nJabolj problematičen je od Name do Drame in v obratni smeri, kjer se kolesarska nekam čudno umakne ali celo Izgine.....

Na dunajski, Tržaški pa brez skrbi, se držim K. stez oziroma pločnikov,
Na Zaloški pa kakor kdaj, od KC do Hoferja-petrola me velikokrat "nese" kar po cesti, to pa zato, ker so "junaki" parkirani na K stezi, rinejo čez njo ne da bi se zavedali da sekajo pot koelsarju (tudi precej nepregledno, že šel čez havbo), zato se raje držim ceste in tam tišim kot pač gre (tudi do 45),pri 50 je pa itak omejitev, katere promet naj ne bi presegel.