Vprašanje za lastnike E serij!¨

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Pozdravljeni!

Ena težava! Kako lahko na Nokiji E51 (mislim da je enako tudi na ostalih E series) določim za glavni imenik SIM kartico kot imam narejeno ne Sony Ericssonu? TOREJ, ko shanim novo številko da jo takoj shrani na SIM in ko hočem priti v imenik da mi le tega bere iz SIM kartice. Torej da telefonskega imenika v spominu telefona sploh ne bi imel? Vem, nakaterim se bo zdelo neumno ampak sem človek "na ziher" in ne bi bilo fino če mi 200 številk zleti v nič ko se symbian vsuje.. Ne, varnostnih kopij ne delam
smile-1.gif
HVALA

Lp
Matej

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Tocnega odgovora na vprasanje ne vem, ampak... Se enkrat si preberi vprasanje in iz njega izlusci odgovor..
smile-1.gif

hint: BACKUP! Ne vzame veliko casa, je pa najbolj sigurno
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ne bo slo
wink-1.gif
Dnevno spreminjam cifre, dodajam, brišem. Skratka, dost je tega sranja in nimam vsak dan časa niti volje to spreminjat! No saj zdaj ni neke hude panike ampak če je možnost bi naredil tako kot sem imel na SE!

Lp

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Potem pač dnevno shrani številke in spreminjaj (kar ti naredi v telefonu) zvečer pa izbriši kartico in daj kopirat ves imenik (iz telefona) na sim, pa boš imel dnevni backup. Drugače žal mislim, da ne bo šlo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Google Sync

Magari si ustvari en dummy google account, kamor se ti sinhronizira imenik. Jaz imam itak primarni imenik na Gmailu in potem dnevno sinhronizacija (lahko nastaviš kar avtomatsko). Porabi okoli 20kB na prenos.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Kje pa se nastavi avtomatska sinhronizacija ? Ker jaz te opcije na E51 ne najdem (verjetno je res ni, ampak rajši vseeno vprašam).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

My mistake... je pa to per-phone setting. Nekje sem slišal, da na WM lahko nastaviš avtomatsko. Bo treba počakat na update symbiana.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
En kup pametovanja za zadevo, za katero je že napisal, da ne pride v poštev.
Žal pri E51 še ni mogoče SIM nastaviti kot privzeti pomnilnik, je pa Nokia to omogočila pri kasnejših modelih N in E serije.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Kaj pa old school sinhronizacija ob povezavi z računalnikom? Edino navade je portebno spremenit - ko si doma / v pisarni flikneš Nokio v cradle in voila. Ša še baterija se nafila
smile-1.gif

(ugibam, moja zadnja Nokia je bila 5110)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Kaj pa old school sinhronizacija ob povezavi z računalnikom? Edino navade je portebno spremenit - ko si doma / v pisarni flikneš Nokio v cradle in voila. Ša še baterija se nafila
smile-1.gif

(ugibam, moja zadnja Nokia je bila 5110)

Ja ugibaš, na žalost. Če mi kdo pove, kje najdem zibko za E71, mu bom sila hvaležen, bog mu bo pa z otroci povrnil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
En kup pametovanja za zadevo, za katero je že napisal, da ne pride v poštev.
Žal pri E51 še ni mogoče SIM nastaviti kot privzeti pomnilnik, je pa Nokia to omogočila pri kasnejših modelih N in E serije.

Vrhunski odgovor! To sem hotel slišat! Brez raznih aplikativnih kurčevih rešitev... Mogoče veš v katerih E series je to mogoče? hvala

Lp

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Klik

+4€ poštnine.

Če ti samo kabel ni dovolj?

Ni stvar v tem, da mi ni dovolj, samo alergičen sem na vse kable, ki so se skozi leta nabrali. Tudi tale zibka mi je le deljno všeč, ker moram še vedno USB kabel priklapljati posebej. Malo so pri Nikiji zamočili razpored vhodov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Mislim da ne E63 tudi ne gre, jo ima punca in sem štrckal nekaj in pri imeniku sploh ni nekih opcij za nastavljat... V nastavitvah je samo prikaz imena ter številke in to je to. Enako kot pri E51..

Lp

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Klik

+4€ poštnine.

Če ti samo kabel ni dovolj?

Ni stvar v tem, da mi ni dovolj, samo alergičen sem na vse kable, ki so se skozi leta nabrali. Tudi tale zibka mi je le deljno všeč, ker moram še vedno USB kabel priklapljati posebej. Malo so pri Nikiji zamočili razpored vhodov.

Kaj pa na sončno energijo
hysterical-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik nidan pravi:
hysterical-1.gif
Solit se pejt, to so resne reči. Jaz imam majhnega otroka doma in kabli so eden večjih magnetov pa še nikoli jih ne moreš dovolj skriti za tiste male rokice.

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik nidan pravi:
hysterical-1.gif
Solit se pejt, to so resne reči. Jaz imam majhnega otroka doma in kabli so eden večjih magnetov pa še nikoli jih ne moreš dovolj skriti za tiste male rokice.

Če pa sprašuješ neumnosti, saj se menda zavedaš, da bodo kabli še dolgo aktualni, ko bo tvoj otrok že zelo velik, bo mogoče drugače
cheer.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Vem, nakaterim se bo zdelo neumno ampak sem človek "na ziher" in ne bi bilo fino če mi 200 številk zleti v nič ko se symbian vsuje.. Ne, varnostnih kopij ne delam
smile-1.gif
HVALA

Lp
Matej

Symbian telefone uporabljam skoraj od vsega začetka (kupil nokio 3650 takoj ko je prišla na trg). Telefon je bil vsak še precej zlorabljen od fizičnih poškodb do kupa programja ki dela to ali ono, do svojih lastnih programov ki so bili zelo poršno napisani in so delali celo štalo po telefonu, ampak v vsem tem času se mi še ni zgodilo da bi imenik kdaj zatajil. Tako da razen če nimaš telefona nonstop v situaciji kjer se mu lahko zgodijo slabe reči znajo biti skrbi odveč.