vprašanje nevedneža

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
zdravo, prosim ne se smejat.
nisem lih domač v tem.
zanima me, a se da na avtoradio SONY CDX-L410 (star nekje 6 let) priklopit aktivni subwoofer (recimo blaupunkt THB-200A)?
ali moj radio nima potrebnih priklopov?
upam, da ne rabim še radia menjat, ker čisto okej špila.

problem je samo, ker ima moj berlingo predvidene zvočnike le v prednjih vratih in na armaturki (to sem rešil s kakovostnimi hertzi), zdaj bi pa rad še eno "pojačanje" od zadaj. in ne bi lih ločenega sistema, ker mi vzame preveč prostora.
prosim če mi nekdo pomaga z nasvetom.
pa če kdo ve, kje ma sergioSLO (al nekak tak) delavnico v LJ?
lp in hvala.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Kakor vidim, tale tvoj sony nima izhodov za ojačevalec, ima pa tale tvoj aktivni blaupunkt hi-level input.. to pomeni, da vzameš en izhod za zvočnik iz radia in ga enostavno prilopiš na tale aktiven bas. Vseeno pa boš moral potegnit + kabel od akumulatorja in maso prštekat nekam na pleh.

Dvomim, da tole kej dobr špila, za ta denar dobiš rabljen box z vufrjem in ojačevalcem, ki špila nekajkrat bolje od tele plastične škatlice..

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
okej, glede priklopa mi je zdaj jasno.
ja, glede kompleta pa sem se odločil zato, da je vse v enem, da ko ne rabim, samo odštekam in pustim doma (ko rabim celoten prtljažnik ali kaj podobnega). ta zadevica je dovolj tanka, da gre tudi pod sprednji sedež avtomobila, recimo, če bi tja namestil.
nisem neki avdiofil, ampak bi rad, da prihaja zvok tudi iz zadnjega dela avtomobila. predvsem gre zato, ne rabi ful nabijat, sploh se z nabijanjem ne bosta strinjala žena in sin.
a misliš, da bi res moral pogledat za rabljenimi zadevami (kaj pa če je kaj skurjeno?). nasvet, kam pogledat?
lp in hvala.

edit:
kaj pa tole:
http://www.jana-sp.si/product_info.php?cPath=254&products_id=1566

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Če boš samo nizkotonec postavil zadaj, se ne bo nič bolje na zadnjih sedežih slišalo, ker človeško uho ne prepozna iz katere smeri prihajajo nizki toni. Sploh pa bi zadnji potniki bolj potrebovali srednji in visoki spekter, tako da ti bolj priporočam namestitev dodatnega para zvočnikov zadaj.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Če se ti da malo brskat, sam naredit in se kaj naučit, se da skompletirati relativno dobro ozvočenje (seveda za tvoj okus). Informacij je polno na avtoakustika forumu, kjer so tudi oglasi.

Druga varianta je, da si nabaviš tale tvoj aktiven bas in zadevo vrneš v trgovino, če ti zvok ne ustreza.
evil.gif

Tretja in (verjetno) najdražja varianta pa je, da se zapelješ do ene avtoakustične delavnice, kjer ti bojo svetovali in vgradili vse po tvojih željah.. mislim, da sergio dela v Radio Vili ..

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
zvočniki v mojem modelu berlinga zadaj niso predvideni (boljša oprema ima le neke plastične škatle na stropu, moj pa še tega nima).
nizkotonec bi imel vključen, ko se vozim sam, da bi bil zvok bolj poln. ko vozim otroka, bi mel woofer izključen (baje ma aktivni woofer včasih tudi daljinec, s katerim ga vklopiš/izklopiš).
imam sicer ene 10-cm zvočnike infinity, ampak jih nimam kam namontirat. edino, če nardim eno škatlo, jo obesim pod strop in noter vgradim zvočnika. to pa moraš že malo znat. sicer nimam dveh levih rok, ampak da bi se lotil sam ...
bom malo čekiral forum avtoakustike.