Vprašanje glede prometne nesreče in zavarovalnice

univerza982

Pripravnik
24. okt 2013
40
1
6
Pred 1,5 meseca sem povzročil "prometno nesrečo". Voznik pred mano se je pred prehodom za pešče ustavil, jaz pa sem se
čelno zadel v njegov zadek. Škode ni bilo nič na obeh avtih, saj je bila hitrost pod 20km/h. Ker je oškodovanec imel vozilo last rent-a cara, jaz pa nisem hotel komplicirat, saj je on imel v pogodbi napisan, da če bo karkoli narobe z avtom ima on odbitno franšizo, sva izpolnila evropsko poročilo, kjer sem jaz prizna krivdo.
Sedaj me pa zanima, ali mene moja zavrovalnica, kaj obvesti, da je bil zoper mene vložen škodni primer, oz. če ne, kje jaz to preverim?, ker sem mnenja, da ker ni bilo nobene vidne škode na njegovem avtu, da oni pač niso sprožili postopka
hvala za odgovor!

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.024
194
63
Če res ni bilo nobene škode na njegovem avtu, zakaj sta potem sploh napisala evropsko poročilo?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Ko bo podan zahtevek za odškodnino na tvojo zavarovalnico te bo lednja pozvala z obrazcem, da se izjasniš v vezi s tem škodnim dogodkom, opisal boš potek, razlog in morebitno krivdo za dogodek... Ko boš to podpisal, bo imela zavarovalnica temelj za izplačilo odškodnine oškodovancu.

Če tega še nisi dobil, je velika verjetnost, da škode še niso prijavili, ali ker se res nič ne vidi, ali ker čakajo na kakšno večjo poškodbo...
če nimaš podatka o tem ali so prijavili, pokliči svojega agenta in ti bo ta lahko pogledal ali je bil podan zahtevek ali ne...

V takih primerih je vedno dobro poslikati oba vozila, ker marsikdo poizkuša dodatno poškodovati avto, da mu ja zamenjajo ta del ali pa pobarvajo res cel odbijaš itd... vendar to ni pravilo!

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Če res ni bilo nobene škode na njegovem avtu, zakaj sta potem sploh napisala evropsko poročilo?

Kot je napisal zgoraj, avto je mel rentan in tam so visoke odbitne franšize in če slučajno najdejo kakšno poškodbo zaradi tega
on ne bo plačeval, naj gre iz police povzročitelja, ki ni imel zadostne varnostne razdalje...

Velikokrat potem najdejo kakšne počene ali polomljene nosilce itd... ali pa se najde kakšna praska ipd...

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
ali te pa sploh zavarovalnica ne obvesti in sami rešijo nastali problem, že imam izkušnje s tem..... Je pa odvisno tudi od zavarovalnice.