vprašanje glede posla s SRB

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
grem se za en posel menit, pa me zanima par zadev. torej za na mejo sem si uredil par komadov..rokeri s moravu komad fantič moj, za hrvate mam severino, gas gas..

zdej pa ne vem kako plačat cestnine.evri, kune, dinarji, a kartice sploh sprejemajo
kje naj tankam. sicer ne rabim veliko, cca 10 litrov mi zmanjka za cel krog, sam vseen
naj s sabo vzamem valute, evro, ali kartice.
kje naj jem? naj vzamem s sabo sendviče, pa kak dunajski..

nazadnje sem bil v guci 2005 in 2006, pa ne vem kako so se zadeve spremenile. še takrat smo šli z ekipo, enim srbom, direkt v gučo. bilo je sicer dobro..sam časi se menjajo 8pogljte rupla)

še kak pametn nasvet?

ps
pozabil glavno..kako je poslovat z njimi. česa se paziti. skoz mi gre po glavi tesna koza , kamiondzije..skratka nateg, propad, zajeb..a so se taki.
kako je z naso zbornico dol? a kaj pomaga..

in kje v bbeogradu parkirat

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
pejd spat, na kratko
tongue-1.gif

B81

22. jul 2007
37.851
11.080
113
Leta 2008 sem peljal dol,pa sem na hr plačeval z euri,, potem pa enkrat s kartico menda...nazaj enako.
Tam pa super, gostoljubni full.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.166
1.953
113
Emona / Carnium
Pred leti so ljudje prakticirali ren-a-car za poslovne izlete v Begeš
grims-1.gif
. Sicer so gostoljubni...takrat se je najprej "jelo i pilo", potem pa "ple$alo"...Je pa prisotnost tuje (ne lokalne) konkurence (pa mi smo stari drugari iz vojske ipd.) zelo prisotna...na določenem področju kajpak.
Predvidevam, da boš rabil raženj malo podmazat...odvisno s kom se boš menil.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.470
5.680
113
Sam pa si seronja........pa sj to je vse isto....nemaš šta da zajebeš
hysterical-1.gif
KlJiK

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ksz
da jim j mater lopovsko. pa to so taki gnoji, pichke, da ne moreš verjet. najbolj tup narod na balkanu. še 'turke' so premagal. z njimi lahko posel delaš, če jim najprej dokažeš da so konji. pol ali delaš, ali ne delaš. če pa ne uspeš dokazat, se boš pa cel cajt ukvarjal s tem, da te ne pojebejo v vse luknje..mamu jim nihovu.

I

Izbrisan uporabnik 474

Imam poslovne partnerje in stranke skorajda iz celega sveta, pa ti moram povedat, da so Bosanci najslabši med vsemi, tik za ritjo pa so jim Hrvati. Do sedaj so bili vsi posli v Srbiji speljani korektno in tudi za naše delavce je bilo poskrbljeno bolje, kot so velevala določila v pogodbi. Problemov s plačili pa ni bilo oz. je bilo vse plačano in v roku.

V BiH pa je vse skupaj malo drugače. Delavce so hoteli zabrisat v največjo luknjo, ki so jo našli, hrana obup, delavni pogoji obup. Po moje me je Bosanec hotel nategnit že, ko mi je rekel dober dan. Plačila redno zamujala ali pa so še danes dolžni. V tej praksi močno prednjači bosanski del BiH, v srbskem je precej podobno kot v Srbiji. Seveda se na vsaki strani najdejo izjeme.

Hrvati pa mešano - z nekaterimi bi se lahko stepel, nekateri pa korektni ko šus. Prednjačijo na žalost prvi.

LP
Gargy