Vprašanje DVB-T antena

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Kaj če kupim DVB-T anteno in jo povežem z navadnim analognim Tv-jem, a mi bo lovilo tud kak digitalen program?
17758-icon_confused.gif

prosim, ne se smejat, če je butasto vprašanje ..... pač nimam pojma .....
sprasujem se.gif

Lp
danielt

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.267
4.097
113
Glej antena je čisto ista , tak da to kaj zdaj pišego gor je samo marketinški trik ,da lahko dražje prodajo.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Na začetku se je govorilo, da bo pri DVB-T vertikalna polarizacija, da se bo manj motila z analogno TV. Drži to ali ne?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Kaj če kupim DVB-T anteno in jo povežem z navadnim analognim Tv-jem, a mi bo lovilo tud kak digitalen program?
17758-icon_confused.gif

prosim, ne se smejat, če je butasto vprašanje ..... pač nimam pojma .....
sprasujem se.gif

Lp
danielt
Potreboval boš še vmesnik (MPEG-4 dekoder), ki bo digitalni signal pretvarjal v analognega. Tudi nove TV, ki so na trgu nimajo vse vgrajenega MPEG4 dekoderja (pravzaprav jih je manj, kot pa tistih z dekoderjem).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
TV kartica privzeto podpira MPEG2. Še niso na štirki.
Ni napisal tip kartice. Dekodiranje opravlja hardversko, ali softversko.
Pred letom sem gledal v Mediamarktu, kartice za MPEG4.
Pri vseh je pisalo, lahko samo snemajo na disk v MPEG4. Sprejemajo pa ne.
ne-ne-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če nima že vgrajenega sprejemnika, vsekakor. Ta vmesnik si predstavljaj kot "tv tuner". In sedaj si predstavljaj, da imaš tv, ki nima "tv tunerja". V tem primeru se ti obnaša kot monitor, kar pomeni, da moraš gor priklopiti napravo, ki bo opravljala nalogo "tv tunerja" in na "monitorju" prikazovala sliko. V tem primeru je "tv tuner" dvb-t mpeg4 sprejemnik, monitor pa vsaka televizija, ki tega sprejemnika nima že vgrajenega.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Živim par km od Italijanske meje in sem pred kratkim kupil DVB-T sprejemnik. (Italijanski, za Mpeg2) Cena je bila 29€, ima svoj daljinc in na Tv se priklopi preko Scart priključka.

Kupil sem ga predvsem za testirat, če sploh lovim digitalne kanale na navadno strešno anteno. (zato sem vzel najcenejšega- znamke United)

Antenski kabel, ki gre od strešne antene (kretnice in ojačevalca) v TV sem sedaj samo priklopil v ta sprejemnik ... Če vklopim TV in vklopim ta sprejemnik, mi avtomatsko preklopi na Scart vhod in že lahko gledam 20 Italijanskih kanalov. Slika je pri vseh kanalih čista, brez kakih motenj.

Če sprejemnik izklopim, mi pa dela TV na navadno analogno anteno, kjer lahko gledam Slo kanale ...

Čakam da začne Nanos oddajat digitalno, potem pa grem v nakup Mpeg4 sprejemnika, ki so sedaj malo dražji ... cca 100€

LP

ales2

Zelenc'
7. dec 2009
4
0
1
Pozdaravljeni sem nov na forumu. Nisem hotel odpirat nove teme, zato raje napisem v to. Imam en problem , kupil sem Philips 52PFL7203H, vse ok tv dela kot mora slika je super. Zanima me pa ta DVB-T tuner ki je vgrajen v tv, namrec ko iščem kanale se izpiše da išče analogne in digitalne kanale, vendar najde samo analogne. Torej našel sem to temo in me zanima če moram dokupiti še anteno da bo lovilo digitalne kanale? Prosim za pomoč.

P.s. Super forum ga spremljam že dalj časa vendar nikol ni blo časa da bi se registriral!

Nazadnje urejeno:

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Ravno takega sm kupo tud jst (mislim da united 9080), a mi lahko razložiš delovanje?
Ne dobi mi nč?? Pa sm lih tko blizu (1 km zračne linije) I meje. Trstelj (in Vrh /San Michele del Carso, kjer naj bi bil ita oddajnik) vidim s prostim očesom.
V čem je point?
Vem da Slo programov ni, ker je samo MPEG2.

lp

Nazadnje urejeno: