Vprašanje BB Bold 9700

nik123

Pripravnik
21. mar 2010
82
0
6
Z Nokie 5800 prehajam na Blackberry, Zanima me, kako najlažje in najhitreje prenesem imenik iz Nokie na BB. Uporabljam Microsoft Outlook. Pri večini stikov imam več podatkov (ne samo eno telefonsko - več telefonskih, mail), tako da prenos s SIM odpade, sicer jih imam pa itak preveč za na SIM - 500+

Hvala za info že vnaprej.

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
Pozdrav!
Kratek obisk googla vrne tole:
Re: how can i transfer my nokia contacts (nbu) into blackberry
Options
02-04-2010 05:43 PM

seeing the post everywhere on the web, i was surprised that there was easy answer for this question on the web although the answer is very easy, i had to figure it out by trial and error, any how of coarse everyone knows how to backup through outlook and you can find this answer any where, but for backup from .nbu is as follows,

first open the BB desktop manager

press synchronise,

then from the list on the left under "configure" press "synchronization",

then from the new window press synchronization tab, for configuring the settings,

a window will pop up, select "address book" and double click on "address book" a wizard will open,

select then from list "ASCII exporter/importer", press next,

select "one way TO device from ASCII exporter/importer", press next,

select browse tab and search for the .nbu file, press next , press finish

this will close the wizard and leave you in the window you were at previously, so then press "ok" to go back to the original window.

you have now set that the .nbu file you have will be your synchronization file.

then now from the original window of the desktop manager , from the list on the left press first button "synchronize"

tick fields of synchronization, then press synchronize tab

Upam, da pomaga in da razumeš angleško.
lp

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Predvidevam, da se bodo težave pojavile pri različnih interpretacijah imenika BB in imenika Nokie, saj so podatkovna polja med seboj različna. Predvsem so težave s prenosom druge GSM številke ter ostalih uporabniško definiranih polj imenika Nokie. Bodi pozoren na pomembne podatke in obdrži backup file Nokie. Če ti bo kakšna številka kasneje manjkala, jo še vedno lahko dobiš nazaj z restorom na podobno Nokio... Sicer se podobna težava pojavlja tudi pri prenosu preko Outlooka.

lp

nik123

Pripravnik
21. mar 2010
82
0
6
Mi je kar uspešno ratalo prenest imenik. Hvala. Čakam še na BIS paket od Mobitela, da se pozabavam še s pošto, pol bomo pa vidl.

nik123

Pripravnik
21. mar 2010
82
0
6
Vse špila, sam se mi doma noče vezat na WI-FI. teži, da naj na routerju zamenjam nastavitve. Nimam pojma kako, Nokia in vsak WI-FI laptop se takoj poveže bp. Niti nimam zaščitenega routerja. Prosim pomoč!!

nik123

Pripravnik
21. mar 2010
82
0
6
Ma ne šljivi. Ne verjamem, da se ne da prklopt, pol bi moral pr vsakmu open WIFI-ju tipkat PIN od BB.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja včasih se najdejo kakšne naprave, ki se "ne marajo".

Kaj če bi za hec probal mal zaklent WiFi?

Pa še nekaj z Googla:

Wi-Fi enabled BlackBerry smartphones cannot connect to Belkin N Wireless Routers and Belkin N1 Vision Wireless Routers

Ampak mislim da ima ta probleme z starejšo BB napravo..

Nazadnje urejeno:

nik123

Pripravnik
21. mar 2010
82
0
6
Hvala, sem mal brsku, pa mi je ratal. A mrbit kdo ve, če je sploh možn, da, ko je BB v dosegu WIFI-ja (npr. doma), po defautu (kje, če sploh se da to nastavit), da se na poštni server povezuje prek WIFI-ja.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik nik123 pravi:
Hvala, sem mal brsku, pa mi je ratal. A mrbit kdo ve, če je sploh možn, da, ko je BB v dosegu WIFI-ja (npr. doma), po defautu (kje, če sploh se da to nastavit), da se na poštni server povezuje prek WIFI-ja.

Mislim, da ne. Smisel BB-ja je v zanesljivosti in varnosti, kjer so wifi povezave lahko slab kompromis...

nik123

Pripravnik
21. mar 2010
82
0
6
Ja, ampak kako pa pol vem, kaj trošim. Doma bi npr. lohk za prenos podatkov trošil WIFI, ko sem na terenu pa GPRS oz. EDGE povezavo. Al pa, ko si v tujini, velik cenejše bi blo uporabljat WIFI. Pa ne mislim, da bi moral na roke odkapljat EDGE signal.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Kadar je prisoten potrjen wifi signal, bo BB avtomatsko deloval preko njega, z izjemo prenosa e-pošte. verjetno si opazil, da se znak za wifi posvetli, kadar si povezan. Takrat delujejo tudi youtube filmi (mobilna verzija), ker preko BB 2G/3G povezave ne delajo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.097
139
63
okolica mesta
Meni youtube (mobilna) deluje preko EDGE normalno, tako da ne vem kako tebi ne deluje preko 3G
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
V BlackBerry 6 bo prav posebna YouTube aplikacija in izkušnja bi znala biti mnogo boljša.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Haha, na mojega tut verjetno ne..
smile-1.gif
Ravno zaradi tega in spremenjenih prioritet bom gotovo odšel iz BB. Priznam pa da je sedaj, ko iščem alternativo Boldu 9000 (ki ne sme biti BB) izredno težko najdi nekaj primernega..

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Meni tudi ne deluje preko E / 3G,.. samo WiFi. Sem na Mobitelu.

Nazadnje urejeno: