Vprašaj v mapi omrežja

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Ker že nekaj časa sumim, da mi nekod vstopa v omrežje, sledi, prisluškuje, in po nešteto raznih problemov znova in znova z netom, me zanima le kdo ve ali je to normalno, da je ta vprašaj (unknow), med rutarjem in mojim računalnikom? Kaj to sploh pomeni?

slika2.png

Nazadnje uredil moderator:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Par dodatnih vprašanj:
- Imaš wifi omrežje zaščiteno z geslom? (če ja, ga spremeni; če ne, ga nastavi)
- Imaš zaprte vse porte na routerju?
- Imajo vsi računalniki v omrežju nameščen anti-virusni program in so ustrezno pregledani?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
- Imaš zaprte vse porte na routerju?
Kaj točno bi to naj pomenilo?
(mogoče laik to vidi drugače, ampak meni res ni jasno, za kako nastavitev bi naj šlo. Splošen port scan na javni IP?)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Moral bi postaviti vprašanje v kontra smeri, torej: "Ali imaš kakšen port odprt na routerju?".
Odprt port do kakšnega servica je tudi lahko potencialna luknja...

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Imam password. Ga bom zamenjal. Samo ko sem gledal, pod wireless mi pokaže samo moj računalnik, ko pa pod kabel pa ta umknow. Kaj to pomeni porti, in kje jih zaoiramn odpiram? Predvidevam, da je to dodatna linija odprta? Imam samo en računalnik, ki ima nod32 antivirus, ter gsm, s katerim se povežem na wireles.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
tudi jaz imam to vprašanje....že lep čas...

Čudna fora:

imamo PC + laptop....vsebino laptopa na pcju vidim, vsebine pcja na laptopu pa ne. Še bolj čudno, ker vsebino pcja lepo vidim in predvajam preko xtreamerja. In da, včasih sem normalno videl vsebino pcja na laptopu...preko sharing in to.

WTF?

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Sm se spomnu, da bratec igra ps3 preko wireles, mogoče to predstavlja tisti unknown? SAmo mi je čudno, da ko pogledam povezavo z kablom je vseno vmes unknown, ps3 se pa igra preko wireles.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Hvala za pomoč. Res je, da imam na wireles še printer. Sam kaj k mi kaže, da je prek kabla neki povezan. Bom mal pregledu tist link.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tega v XP ni.
Mogoče kaki third party program to ponuja. (no, ne mogoče, 100% obstaja kakšen)

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Mene največ to bega:

imamo PC + laptop....vsebino laptopa na pcju vidim, vsebine pcja na laptopu pa ne. Še bolj čudno, ker vsebino pcja lepo vidim in predvajam preko xtreamerja. In da, včasih sem normalno videl vsebino pcja na laptopu...preko sharing in to.

LOL?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.459
9.761
113
EU
Jado res ponavljaš. Glede tvoje težave preveri, ali si vse potrebne mape dal v tisti "file sharing".
Zato tega ne vidiš.