Vpoklic Renaultovih motorjev!

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Hudo, me zanima ali bodo uspeli pomesti pod preprogo, kot je to pri 1.2 in 1.4 tsi storil VW, ali bodo dejansko menjali motorje oz. jih popravili.

Verjetno je težava carbon - buildup, tako kot pri vseh DI motorjih brez dvojnega (DI in ne-DI vbrizga), sploh če se jih pretirano penzionistično vozi in samo na kratke razdalje.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No in tam pise, da stane popravilo 10k€. Nov motor pa je 1k€, ajde, pa recmo, da je 2k€. Ammmm, popravilo???

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.624
4.355
113
Eh

To je prodajna cena in delo servisa.
Saj veš da je treba cene v nebo naviti. Kak bi se človek počutil če bi mu rekel da ima motor za 1000 eur v avtu ki ga je plačal 20000 eur.

jello

Guru
22. sep 2008
10.259
3.905
113
Tako kot so renault servisi v pyzdi jim ne pomaga niti če bi bil v avtu najboljši motor pod soncem. Samo zadnja cvetka (starih se mi ne ljubi še stotič ponavljat). Pred enim mesecem dobijo avto (captur 0.9 TCE, 60k) s prazno posodo za hladilno, pride lastnica iskat, vse super, smo dolili, ni problema, vse smo preverili, nikjer ne pušča...(človek z delujočim možganom bi pomislil, da je zadeva še hujša, ker pomeni, da avto kuri hladilno). Čez 2 tedna pride lastnica na obisk, za foro odprem pokrov, pogledam, posoda za hladilno suha, dolijem, ogrejem avto, se peljem 2 km,...spet manjka pol posode,....avto je dobesedno scal hladilno tekočino.

Da se razumemo, to da crkne temostat, prirobnica, kakšen ventil ali kaj tretjega in pač spusti tekočina je normalna okvara, ni pa normalno, da servis, dokler je avto v garanciji samo briše plastiko na motorju in nateguje stranko in upa da zadevo prikrije do izteka garancije.

• Všeč mi je
Reactions: tomi in McGiver

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.624
4.355
113
Mariborski servis mogoče???

No enega tesnila okrog stekla ne znajo zamenjati.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Dečki počasi se bo potrebno sprijaznit z dejstvom, da bo dobrih mehanikov stalno manj in posledično bo vedno več problemov. Tako pač je, ko v državi zafuramo šolski sistem in naši sončki samo še študirajo, diplomirajo, magistrirajo itd. Medtem, pa ni ne mehanikov, ključavničarjev, keramičarjev itd.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Kamele0N

jello

Guru
22. sep 2008
10.259
3.905
113
Remont Kranj (so zreli za remont bolj ali manj že od ustanovitve pred 30 leti dalje).

jello

Guru
22. sep 2008
10.259
3.905
113
Dečki počasi se bo potrebno sprijaznit z dejstvom, da bo dobrih mehanikov stalno manj in posledično bo vedno več problemov. Tako pač je, ko v državi zafuramo šolski sistem in naši sončki samo še študirajo, diplomirajo, magistrirajo itd. Medtem, pa ni ne mehanikov, ključavničarjev, keramičarjev itd.

Japajade. Pride sonček na prakso v delavnico, kjer se potem uči od lenih šalabajzerjev tik pred penzijo.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.976
6.148
113

Pa atekom bo tudi treba počasi dopovedat, da dober avtomehanik zasluži že kot mali direktor na zahojeni firmi. Ali drugače, dober mojster kateregakoli foha, je danes daaaaleč od povprečneža. Le prste ima večinoma zašmirane, ampak to blondinke ob polni denarnici tudi spregledajo.;)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.350
5.652
113
Pa za kremo tud ne :)
IMG-36b9d198baf3b2dec7c8055c5e71ab2b-V.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Hondi