VPN in Linksys WRT54GL - problem

andyman

Zelenc'
20. mar 2008
29
0
1
Imam linksys-a z DD-WRT FW v24Sp1vpn pa se mi vseeno ne uspe prijaviti s službenim notebook-om na službeno omrežje, kar mi pa sicer uspeva skoraj povsod razen torej doma..... Je komu uspel kakšen podoben podvig z Linksys-om?? (očitno z vsemi ostalimi ruterji gre,ali pač??) Računalnik se mi brez težav prijavi na wireless, VPN pa me ne "spusti skoz"....

Hvala za nasvete in ideje (sem že skoraj vse "pregooglal" pa ne najdem rešitve.

Hvala in Lp, A!

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Clienta za VPN laufaš na računalniku?

Na routerju pod Security/VPN imaš vse vklopljeno?

lpm

andyman

Zelenc'
20. mar 2008
29
0
1
VPN client je na notebooku (s katerim se želim prijaviti), na Routeru je pod VPN vse Enable...... Hecno je v glavnem, da se recimo v vsakem hotelu prijavim BP, doma pa ne gre.....

Lp, A!

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik andyman pravi:
VPN client je na notebooku (s katerim se želim prijaviti), na Routeru je pod VPN vse Enable...... Hecno je v glavnem, da se recimo v vsakem hotelu prijavim BP, doma pa ne gre.....

Lp, A!

na ruterju ti ne rabiš nič nastavljati VPNja..... to bi vklopil, če bi hotel "hardwerski" vpn.
Ti pa uporabljaš clienta!

andyman

Zelenc'
20. mar 2008
29
0
1
Probal sem direktno s kablom iz modema... Comp se prijavi, dalje ne gre....... Razmišljam, da je problem v dinamičnem IP (T-2), čeprav neke logike ravno ne vidim.... ali pač?

Lp, a!

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kje je zdaj problem (brez routerja): ti ne dela dostop do interneta ali VPN-ja?
T-2 mislim da ima nekaj blokirane porte (preveri malo paket oz. jih pokliči na HD).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.985
6.159
113
Meni dela BP z tem ruterjem in z tem FW. Sicer pa oznaka VPN pomeni samo pass throuht in ne direktno povezavo ruter-ruter.

Osebno bi sumil na T-2. Ker sem sam imel velikokrat probleme z temi kekci, če sem hotel postavit Ciscotovo ASA-o in VPN tunel. Ampak jih boš zelo težko prepričal v svoj prav. Iz njihove stani vedno vse "dela".

andyman

Zelenc'
20. mar 2008
29
0
1
Na tem (službenem) notebooku mi ne dela nič, dokler me VPN ne "spusti skozi"........ Za domačo rabo mi pa dela seveda popolnoma vse BP Wireless in kabel ... (seveda ne na tem dotičnem notebooku)...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Uporabnik andyman pravi:
Probal sem direktno s kablom iz modema... Comp se prijavi, dalje ne gre....... Razmišljam, da je problem v dinamičnem IP (T-2), čeprav neke logike ravno ne vidim.... ali pač?

Ni fora v IPju.

Vprašaj T-2, kakšen varnostni paket imaš. Prava izbira bo verjetno tisti z najnižjo varnostjo. Če ga že imaš, se boš verjetno moral obrnit na njih in boste skupaj reševali težavo. Tudi pri najnižji varnosti imajo zapisano, da lahko zapirajo porte po lastni presoji (zaradi črvov, virusov...)

Boš že našel rešitev, ker stvar načeloma dela "iz prve". Vsaj meni, na istem routerju in FW (in tudi na ostalih) in pri Cisco sw vpn clientu.

B.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Jaz imam omenjeno kombinacijo VPN t-2 notesnik WRT54GL z tomato fw pa mi vse dela brez problemov.
Edino kar se moral narediti je ,da sem v službi javil kakšen ruter imam.Vprašaj IT v fimi mogoče bodo oni najbolje vedeli.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik andyman pravi:
So potrebne še kakšne extra nastavitve routerja?

Lp, A!
n-tič : odvisno od tvojega skrivnostnega tipa VPN. Za večino ni treba nič.

andyman

Zelenc'
20. mar 2008
29
0
1
Danes probal z Asusom WL-500gP V2 in dela brez problema.... konekta se takoj in vse BP..... Jaz sem na mojega Linksysa naložil še Tomato v1,23VPN, pa ponovno nobenega uspeha.....................

Očitno je v ruterju slabost........................
Še kakšna ideja?

HVALA!

LP, A!