vpis kode z nalepke v windowse

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
na novo sem instaliral windowse in, ker imam original nalepko na kišti bi rad vpisal serijsko št. (original cd je izgubljen)
ni se je dalo med inštalacijo in tudi z tistim programčkom keyfinder ne.

a je še kaka fora?

lp

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Nujno potrebuješ isto verzijo windowsev, kot je bila na originalnem cdju. Če je to slučajno XP Home OEM, ti lahko pomagam, sicer bo pa bolj težko...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko ti samo rečem: Good luck!

V službi smo izgubili en CD z Winsi, dol sem potegnil enih 10 različnih kopij, pa na nobeno ne prime serijska...

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
ma mora bit ena rešitev
confused-1.gif

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
sem že enkrat klical tja pa jih najprej vse zanima tud tvoja cifra noge. pol te pa še vežejo ene parkrat da pokuriš ful impulzov , nazadnje ti pa rečejo da si original disk nabavi in to je vse.

sem mislil da je kakšna bolj izi zadeva

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem zdaj dol potegnil verzijo kjer ''avtor'' garantira, da je kopija XP SP2 CD-ja. Tak da bom jutri probal če bo prijela serijska, mogoče bi potem tebi tudi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz imam za prodat par original win xp pro, samo so nemški ali francoski.
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
ma mora bit ena rešitev
confused-1.gif

Inštaliraš gusarsko verzijo, nato pa spremeniš ključ s tem programom.
Sicer pa lahko na microsoft kličeš, mogoče ti pošljejo CD ali pa ti dajo kakšno drugo kodo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V teoriji naj bi šlo tak, ampak v praksi z NOBENIM načinom ni šlo spremenit, z jellybean, microsoftovim toolom, spreminjanjem registra...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Meni je šlo brez problema
tongue-1.gif

Semizdi da je neka finta, da določeni ključi "potečejo" čez čas (dokler je še inštaliran je vredu, ko pa hočeš na novo pa več ne prime). Potem pa moraš na microsoft.si klicat, da ti dajo novega.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Ne potečejo čez čas... ima pa vsak ključ omejeno število aktivacij. Če to število presežeš, moraš klicati na MS, da ti oni ročno aktivirajo windowse. Sicer si pa imel srečo, če si našel piratske windowse, na katere je prijela tvoja koda. Na MSDNAA verzijo windows xp pro preverjeno ne prime koda za OEM XP Pro.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Jaz sem cd key spreminjal pri že inštaliranem sistemu z onim microsoftovim programom.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Obstaja kar nekaj verzij XPjev, katere kode in mediji med sabo niso zamenljivi...
-VLK, ki ga dobiš z EA, OSL, partnerskim programom, MSDNjem...
-DSP oz OEM, ki ga dobiš z nakupom nove strojne opreme
-retail, nakup v trgovini (škatla)

Prenosniki oz. računala imajo v večini primerov DSP/OEM, ki so celo predaktivirana, dokler tečejo na vendor strojni opremi. (sem namestil HP branded XPje ki sem jih dobil s prenosnikom na Prestigo prenosnik; sem jih moral aktivirati, dočim an HPju mi jih ni bilo potrebno. Ko sem aktiviral, sem spremenil key na tistega, ki sem ga dobil na Prestigo prenosniku; Prestigio branded XPji).)

Podobne teme