vožnja po nasprotni srani avtoceste

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Mialim, da je na to temo že bilo na alterju pa ne najdem. Predvsem me zanima kakšno je pravilno reagiranje, ko srečaš nasproti vozečega?
Danes dopoldne se peljem proti Grosuplju in na vrhu klanca malo pred motelom zagledam avto na prehitevalnem, ki vozi proti meni
confused-1.gif

Hm, vedno ko se kaj nenormalnega dogaja pred menoj prižgem utripalke in je bilo to vedno koristno opozorilo za tiste zadaj ampak tole danes se je pa izteklo ravno nasprotno.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Vendar je bila to napaka, ker je tisti za menoj verjetno mislil, da se mi je pokvaril avto in me začel prehitevati direkt v nasproti vozečega
frown-1.gif
.
Ni bila napaka!!!!!!!

Tistemu za tabo bi bilo treba, (poleg babe, ki je vozila nasproti), vzet izpit.

Da ne upočasniš vožnje in greš celo prehitevat, potem ko je nekdo pred tabo prižgal vse 4 utripalke, ti mora nekaj falit.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Ali kdo ve, če so ga dobili, ker so poročali tudi po radiu?. Hči, ki je sedela zraven mene je rekla, da je bil en starejši moški. Jaz nisem imel časa gledat voznika
tongue-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Po radiu sem slišal, da je bila voznica.

Ti pa nisem fouš za to doživetje. Predvidevam, da si imel še kak kilometer mehke noge.
frown-1.gif

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Mialim, da je na to temo že bilo na alterju pa ne najdem. Predvsem me zanima kakšno je pravilno reagiranje, ko srečaš nasproti vozečega?
Danes dopoldne se peljem proti Grosuplju in na vrhu klanca malo pred motelom zagledam avto na prehitevalnem, ki vozi proti meni
confused-1.gif

Hm, vedno ko se kaj nenormalnega dogaja pred menoj prižgem utripalke in je bilo to vedno koristno opozorilo za tiste zadaj ampak tole danes se je pa izteklo ravno nasprotno.

Nas veseli, da si še med nami.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Hm niti ne, bolj je mojo mamo stisnilo, ker je vedela, da to uro prihajava na obisk in je slišala, da nekdo vozi nasproti ravno na tej relaciji. Minuto kasneje je klicala in samo čakal ali se bom oglasil ali ne.
Me je pa enkrat pred leti stisnilo, ko je nekdo v megli prehiteval tovornjak, ki je šel proti meni. Sem šel po bankini in smo šli trije vštric. Mi je noga začela tako skakat, da sem moral ustavit.
frown-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
smile-1.gif
Zanima me predvsem kaj bi vi naredili v taki situaciji? Nasproti vozeča voznica mi je s svojo vožnjo delovala zelo umirjeno kot, da je na nedeljski sprostitveni vožnji. Tam nekje 90km/h je šla. Imel sem občutek, da bi jo vsaka moja agresivna reakcija (hiter premik na odstavni pas, trobljenje, blendanje) samo zmedla.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Sem pa mislil da se takšne stvari odkar so višino kazni pomnožili s tri ne dogajajo več

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
smile-1.gif
Zanima me predvsem kaj bi vi naredili v taki situaciji? Nasproti vozeča voznica mi je s svojo vožnjo delovala zelo umirjeno kot, da je na nedeljski sprostitveni vožnji. Tam nekje 90km/h je šla. Imel sem občutek, da bi jo vsaka moja agresivna reakcija (hiter premik na odstavni pas, trobljenje, blendanje) samo zmedla.

Na srečo se mi še na avtocesti to ni pripetilo. Na navadni cesti pa nazadnje pred 2 dnevoma. V nepreglednem ovinku je en šel prehitevat tovornjak ki je vozil proti meni. Na srečo je bila na desni avtobusna postaja. Tako da sem zapeljal nanjo in ustavil
smile-1.gif
Tako da je oni lahko končal prehitevanje, brez da se v mene zabije.

Vozil pa je en stari čiča...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ko bi jo le zmedel.
Vsaj jaz, če bi le imel še čas to naredit, bi jo zmedel kolikor bi jo le lahko. Da jo zbudim, pritegnem pozornost, pokažem da nekaj ni v redu, magari da se zaleti v ograjo ali zapelje dol s ceste ... Ker v tem primeru je nezmedena, mirna, neprehitra vožnja najbolj nevarna od vsega. Več avtov ko sreča, večja je verjetnost za huuudo nesrečo, v katerem je poleg te voznice udeležen še nekdo nedolžen.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Hm, ja recimo. Ne bi pa ravno želel, da ravno pred mano zašteka, da nekaj ni prav in iz prehtevalnega zavije na odstavnega in sredi manevra sreča mene na voznem pasu.
Če povem po pravici sem si takrat samo govoril vozi po prehitevalnem,vozi po prehitevalnem.....nikar za božjo voljo ne zavij s prehitevalnega!

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Da ne upočasniš vožnje in greš celo prehitevat, potem ko je nekdo pred tabo prižgal vse 4 utripalke, ti mora nekaj falit.

Tudi meni se zdi tole s smerniki ok. Že nekaj let opažam, da smo se Slovenci v zelo veliki večini navadili prižgati vse 4 smernike, ko je zastoj in tudi sam, ko zagledam tako situacijo, najprej stopim na zavoro, z eno roko pa takoj butnem na stikalo za vse 4 smernike.

Ti pa nisem fouš situacije. Saj sedaj je že v veljavi, da je avtomatsko 18 točk, če voziš v nasprotno smer na ac, ne?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Danes mi ene stara koka zapelje iz Goriške v ENOSMERNO Verovškovo proti Drenikovi ,okoli 17ure, ko je bilo kar dosti prometa .
Vsi pred menoj so ji žmigali ,ko se pripelje do mene ji čez okno povem ,da pelje v enosmerno ,pa reče da se oprošča .

Ni mi jasno zakaj ni zapeljala na stran in obrnila od koder se je pripeljala.Imam občutek ,da eni niti toliko ne obvladajo avtomobila ,da bi vsaj skušali popraviti svoje napake v prometu.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Če ne dela lih samomora al pa prehiteva še nekoga ki vozi narobe, potem vozi po prehitevalnem, torej ti normalno pelješ naprej na voznem in ni nič hudega. Problem rata če si en izmed kemperjev na prehitevalnem al pa če ravno v tem trenutku koga prehitevaš.