Vozniško dovoljenje!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Na UE sem si dal delati novo vozniško dovoljenje. Ponavadi me je delavka vprašala, če pridem iskat ali pa mi pošljejo po pošti, zmeraj sem pač izbral, da mi pošljejo. Tokrat pa mi je rekla, da moram priti iskat in na moje vprašanje, da naj mi pošljejo, je rekla, da ne pošiljajo več. Kot vzrok je navedla "šparanje"! Ko sem nekaj dni nazaj šel vprašat, če je VD že prišlo, sem prisluškoval delavkam in prav vse, razen te so ljudi spraševale, če bodo prišli iskat ali naj pošljejo! Ker VD še ni bilo gotovo, sem moral danes še enkrat na UE, pa sem spotoma še vprašal neko drugo uslužbenko, zakaj mi je kolegica rekla, da ne pošiljajo. Odgovoril je bil, da ne pošiljajo več po pošti! Čudno, glede na to, kar sem slišal... Še bolj čudno pa zato, ker sem poštar in čisto VSAK DAN raznašam osebne izkaznice in vozniška dovoljenja, ter potne liste strankam domov in to prav iz te UE, ki mi je rekla, da na dom ne pošiljajo. Čudno pa se mi tudi zdi, ko včasih stranke vprašam, koliko so čakale na dokumente, je odgovor v glavnem 3-4 dni, jaz pa čakam že 8 dni, pa še ni nič...
Pa ne pišem zato, ker se mi ne da na UE ali pa ker se mi mudi, ampak ker je vsa stvar prav čudna...

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.917
116
63
mb+ -20km
Glej, zakaj pa nisi uslužbenki povedal, da si poštar in da vsak dan tudi iz te UE dostavljaš VD na dom občanom?
Po moje bi takoj dobil konkreten odgovor, sicer pa še ni pozno, lahko jih pokličeš in poveš kaj veš. (pa še rima se).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Pri nas je moja sestra naročila novo vozniško (kartica) in je dobila na dom, je pa trajalo tako od oka cca. 1 teden. Osebno je dobila pa v 2-3 dni ...

Sicer pa ne vem kaj je ceneje, da tiskarna da pošti in le-ta dostavi za tiste 3 EUR dokument, ali pa da se plačuje ene uslužbenko na šalterju ki itak nikoli nima časa in vse stvari čakaš.

Čudno skratka, jst bi povprašal načelnika zakaj tak ukrep!
grims-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Glej, zakaj pa nisi uslužbenki povedal, da si poštar in da vsak dan tudi iz te UE dostavljaš VD na dom občanom?
Po moje bi takoj dobil konkreten odgovor, sicer pa še ni pozno, lahko jih pokličeš in poveš kaj veš. (pa še rima se).
Ne boš verjel, uslužbenki sem povedal, da sem poštar in da vsak dan to raznašam, pa me je samo čudno pogledala, vstala in odšla, jaz pa sem ostal za šalterjem kot kakšen bebo...
Tudi danes, ko sem bil tam, je samo ona strankam razlagala, da morajo priti k njim iskat...
confused-1.gif

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Jaz imam drug problem, 18.9 mi poteče VD in s tem tudi staž mladega voznika, cirka ena 2 tedna nazaj dobim pošto na dom, da mi bo poteklo VD, sem si pač mislil, znak, da lahko grem podaljšat. In pridem na UE in stopim do okenca, rečem da bi podaljšal, ona mi pogleda VD in mi reče, da mi pred 18, oz. 17(ker je 18 sobota) ne more nič narediti zaradi statusa mladega voznika??? Kaj pa če jaz 17. ne morem priti in me teoretično ustavijo potem 20. a, se potem na račun butastega zakona lahko s položnico po glavi tepem???

Nazadnje urejeno:

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Poznam kar nekaj mladih voznikov, ki so podaljšali VD prej. Mogoče si šel malo prezgodaj in najboljše, da greš drugi teden, ker itak dobiš potrdilo na listku, za tisti čas, ko čakaš na kartico.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik newem pravi:
Jaz imam drug problem, 18.9 mi poteče VD in s tem tudi staž mladega voznika, cirka ena 2 tedna nazaj dobim pošto na dom, da mi bo poteklo VD, sem si pač mislil, znak, da lahko grem podaljšat. In pridem na UE in stopim do okenca, rečem da bi podaljšal, ona mi pogleda VD in mi reče, da mi pred 18, oz. 17(ker je 18 sobota) ne more nič narediti zaradi statusa mladega voznika??? Kaj pa če jaz 17. ne morem priti in me teoretično ustavijo potem 20. a, se potem na račun butastega zakona lahko s položnico po glavi tepem???
Za par dni te ne bo noben policaj jebal, če ne boš preveč pameten.
To pomeni, da, če te ustavijo in poprašajo po okoliščinah razloga za nekajdnevni strig datumov, razložiš situacijo in se obnašaš korektno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Za par dni te ne bo noben policaj jebal, če ne boš preveč pameten.
haha. Zagotovo se bo našlo precej policajev, ki ti bo napisalo kazen. Zakaj bi se pa odpovedal denarju, ko ima možnost kasirat?

Kolega je pred leti plačal 90 jurjev sit, ker mu je vozniška pretekla po desetih letih pa je pozabil it podaljšat, je bil kak teden - dva čez, ko ga je policaj kontroliral.
10 let prej so uvedli slovenske vozniške z veljavnostjo 10 let, pa so takrat vsi menjali. In je bilopotem obdobje, ko so ta dovoljenja množično nehala veljat. Mene je takrat policaj v enem dnevu 2x kontroliral veljavnost vozniške, enkrat celo na mejnem prehodu ( nikoli prej in nikoli kasneje ni tam gledal vozniške). In najbrž me ni ustavil zato, da bi me samo opozoril če bi bila pretečena, ampak da bi kaj zaslužil, kr verjemi. Mene je sicer samo opozoril (obakrat), da mi velja le še kratek čas, tko da vem kaj ga je najbolj zanimalo.