Volanska letev

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Evo mehanik je postavil diagnozo volanska letev hin
tongue-1.gif
Ker za novo sploh ne upam vprašat, me zanima kako se v nemščini in italijanščini reče volanska letev, da pregledam po tujini za kakšen denar se to dobi. Gre se za hyundai matrix 04. Google translate-u ne zaupam za take stvari.
Znalci, prosim, hvala.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Ko sem avto vžgal in začel vrtet volan se je zelo čudno slišalo, kot da servo nebi bil dovolj namazan. Seveda ni bil, ker ko sem odprl haubo je bilo olje za servo pod minimumom. Ker vozi več ali manj ženska ta avto, seveda nisem vedel dokler ga nisem peljal
tongue-1.gif
. Sem vprašal tudi mehanika kako je prišel do tega, pa pravi da se olje nabira pod neko pušo ali kaj saj še sam nevem. Zdaj bi rad za nek pameten denar to zrihtal, ker se mi res ne daje 500+eur za stara jajca.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Servopumpa ponavad ropota kdar na prazno dela....tko da ce je vozila brez olja je prej pumpa hin kot letev....oz najd kje je vzrok minimlnega nivoja servopumpe....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz sem imel ta problem.

Opazil sem pod avtom da je kapljala roza mastne tekočine. Pri vožnji navzdol mi je v enem trenutku že zaružilo, tako da sem po hitrem postopku dolil tekočino.
tongue-1.gif

Meni jo je mehanik dal nekomu obnovit, po 40 000 km še ni težav.

Aja, olje izkaplja zaradi okvare letve, ne zaradi pumpe. Če pa ne doliješ olja, ti gre pa še pumpa zraven.