Vojna v Ukrajini 2

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.687
2.538
113
1760 strani prepucavanja, vsak ima svojo stran, jo zagovarja...

Ko pa sedaj pogledamo, ko gre zadeva h koncu pa lahko vidimo samo eno - spet je vse okrog denarja

Boli kuratz Ukrajinsko elito za ljudi, za vojake, za ozemlja - gre se samo zato, da se obdrži nakradene milijarde in izogne zaporu/pregonu.
Spet so Židi zraven v prvi vrsti - ameriški pogajalci

In na koncu je Putin žrtvoval 1mio + mladih ljudi, ker se mu ne dvigne več in išče druge zadovoljitve
Ukrajinske elite so žrtvovale 1 mio+ mladih ljudi za denar

Zdaj je samo še naloga plačanih pisunov, da to nekako medijsko zgladijo na vseh vpletenih straneh in gremo v naslednjo vojno - za Američane je to Venezuela, kam pa Rusi ?
Obe državi sta itak v kurtzu in jih edino vojna drži nad površjem, Ukrajina bo pa ostala shithole pralnica denarja, kot je bila do sedaj

Evropa je šla pa v tri pm, oni bi domače ljudi pošiljali v Ukrajino, nadomestili bi jih pa s še več migranti
Za domače milijon novih davkov, nadzora in omejitev, črnuhi pa prosto preko mej na naše sociale

damirj

Guru
9. maj 2012
5.933
2.765
113
Narobe. Ne se smešit, Državljanstvo EU nedvomno obstaja in jaz ga imam. Ja Na potnem listu piše Evropska Unija, in najbrž ne piše to tam samo za hec. Potni list sem dobil izdan točno na istem šalterju, kot sem dobil včasih jugoslovanskega, potem slovenskega in sedaj Evropskega.
Nimajo vsi prebivalci ene države enakih potnih listov. Js imam zagotovo drugačnega kot Tanja Fajon, in ga imam z drugačnimi pravicami kot ona.

Ja, EU je unija držav. Tako kot je včasih bila Sovjetska zveza (Soviet Union), in tudi Jugoslavija. Unija je tudi ZDA. (United States). Nimajo pa v ZDA povsod enakih davkov, enake zakonodaje, enakih kazni....

Tudi če EU nebi imela vojske, kot ti trdiš ti, bi še vedno EU lahko bila država. Kopica držav namreč nima svoje vojske, pa jih štejemo kot države.
Jaz pa v nasprotju s tabo trdim, da vojsko ima. Sicer Leynova nebi doliko govorila o vojaških proračunih in obrambi, Eu bi tudi težko pošiljala orožje v Ukrajino, če ga nebi imela, Veliko smo brali, da EU kupuje orožje - pravzaprav se je Leynova celo zavezala, da ga bo kupovala v ZDA.....

Ampak bistvo je itak pod celofanom.
Ne nimaš evropskega državljanstva. Na nobenem dokumentu tega ne piše. Niti tvoj potni list ni evropski, ker tudi to ne obstaja. Če bi obstajal, bi tak potni list bil enako veljaven po svetu tako zame, kot za fritza iz avstrije, pišeka iz češke in olgo iz nemčije. A temu ni tako, vsak od teh ima potni list svoje države s pravicami ki jih omogoča samo tista država in ne evropska unija. Tanja Fajon ima celo več kot enega :) ampak to imaš lahko tudi ti. Seveda Tanja Fajon velja več kot ti. Predlagam, da gremo skupej tebi iskat potni list v Nemčijo. Po tvojem ga boš tam dobil na prvi UE. A si za? Boš s tem dokazal da imaš prav. Če nisi za, potem lažeš.

EU je unija držav. Zavezuje jih pogodba. Ustave ni. Pogodba določa vrsto stvari, med drugim da EU ni država. Marsikaka uredba je zavezujoča, marsikaka pa tudi ni. Nogometni klub ima tudi vse to kar ti pišeš da ima EU, a NK ni država. Po tvojem je torej NK država?

Ti si začel, da ima EU NATO za vojsko. Lahko jo ima, kot ima rusija za vojsko tudi wagner. Če je to tvoja logika, potem OK. Ampak se spomnim nazaj, da ste pisali da wagner ni ruska vojska. EU ne kupuje orožja. Tam kjer to bereš slabo pišejo. Kje pa EU shrani to orožje? Zakaj ga ne shranijo v Sloveniji? Jaz sem za, bom takoj bolj varen. Orožje kupujejo članice EU in tam se orožje tudi nahaja.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.577
3.524
113
Ukr novi vodja za mirovna pogajanja je vpleten v isto korupcijsko shemo kot odstopljeni Yermak.

Če bodo dovolj iskali bodo itak vsakega ki je več kot občinski uradnik dobili. Toliko milijard kot je šlo v Ukrajino je že težko zapravit.

irwin

Guru
13. mar 2008
1.741
549
113
Če bodo dovolj iskali bodo itak vsakega ki je več kot občinski uradnik dobili. Toliko milijard kot je šlo v Ukrajino je že težko zapravit.
Folk ne razume. Gre za krozno gospodarstvo. Pomisli kolko baksov se je vrnilo nazaj v davkoplacevalske tople drzave skozi "investicije". Tiste statisticne " izgube" so pa normala v poslovnem svetu.