Vojaško služenje pred leti in danes

Ali ste bili v obveznem služenju v vojski!

• Skupaj glasov
    127

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
je zelo velika razlika. Še pred parimi leti nazaj je bilo vojaško služanje obvezno (cca 8 let), danes pa je PODN. Zakaj je to tako, vrjetno zaradi vstopa v NATO in nam ni bilo treba več v obvezno služanje, danes je vojaško služanje plačano.
Zakaj ni več obveznega služenja?
Kdo je ukinil obvezno služanje vojske?
Mladim bi ucepnil v glavo mal vzgojnih

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Najbolj podn je to, da si obvezno služil domovini, ki pa zate ni plačala v pokojninski sklad, tako da leta v vojski se ne štejejo za penzijo. Za razliko od porodniške. Tako bodo tisti, ki so 1 leto bili v vojski, šli v penzijo eno leto kasneje v primerjavi s tistimi, ki v vojski niso bili.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Služenje v vojski je imelo največji pozitiven vpliv na razvoj moške osebnosti. Ker tega ni več, imamo danes, v rangu od 18 - 25 let, same poženščene metroseksualce, ki imajo, tako kot babe, vedno prav.
rolleyes-1.gif

Čeprav, tako kot babe, nimajo.
Ampak, mamice so jih tako navadile.
rolleyes-1.gif

Namesto, da bi jih v (vsaj) pol leta vojaško usmerjeni alfa samci malo prizemljili.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Jaz sem bil v JLA 15 mesecev. Tega sicer ne priporočam, ampak današnji mladini manjka vsaj 1 mesec takega življenja. Bi se malce naučili kakšnih koristnih življenjskih izkušenj in malo drugače razmišljali kot večina sedaj ............
stupid-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Služenje v vojski je imelo največji pozitiven vpliv na razvoj moške osebnosti. Ker tega ni več, imamo danes, v rangu od 18 - 25 let, same poženščene metroseksualce, ki imajo, tako kot babe, vedno prav.
rolleyes-1.gif

Tukaj se povsem strinjam s tabo! Če mi bo kdaj v študiju zataknilo (da bi moral pavzirat), se najprej vpišem v vojsko.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Heh, ti bi tačas moral biti že vojske frej - takrat (in je pravzaprav že dandanes...) bo že prepozno.
Edin, če greš v tujsko legijo. Tam te morda še vn potegnejo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hočeš reči, da je 14 let šole zanič ?
wink-1.gif

PS: Pod kaj gre civilna nadomestna služba ? "Da" ali "ne" ?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Citat:
Uporabnik trust pravi:

Mladim bi ucepnil v glavo mal vzgojnih

Ti si služil vojaški rok? Ne?

Ok, res pa je, da smo vsak dan slabši. Sam bi lahko bil dosti bolj zgleden najstnik, samo k pa vidim še mlajše, pa magar samo leto mlajše..
13.gif

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
Jaz sem bil v JLA 15 mesecev. Tega sicer ne priporočam, ampak današnji mladini manjka vsaj 1 mesec takega življenja. Bi se malce naučili kakšnih koristnih življenjskih izkušenj in malo drugače razmišljali kot večina sedaj ............
stupid-1.gif

...ti pa si že počasi za v penzijon...

mene so 12 mesecev hoteli...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ma niti ne, zdaj nekje bi šel al bi jo pa ravno služil. Kar sem hotel reči, je, da če letos ne naredim letnika, se vpišem v slovensko vojsko. Pa bomo delali pozdrav soncu pol ure.
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
wink-1.gif

V 14 tih letih šole se nisi naučil tistega, kar bi se v vojski.

Civilna nadomestna služba gre pod NE.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
wink-1.gif

V 14 tih letih šole se nisi naučil tistega, kar bi se v vojski.

Civilna nadomestna služba gre pod NE.

Kaj pa je takšnega v vojski, česar se ne bi mogel naučiti "doma" in da ti lahko pride zelo prav v 21 stoletju?

Citat:
Uporabnik Shando pravi:
stupid-1.gif

To je zame ena največjih bedarij. Obvezno služenje leto in pol življenja. Pa daj no.
bonk.gif

V vojsko naj gredo tisti, ki jih to zanima, tisti, ki nimajo boljših možnosti drugje ipd...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.369
2.745
113
Zakaj je Tito veljal za velikega mirovnika....
Ker je vedel kaksno vojsko ima.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
a pa ti veš, da se tam vstaja ob 6h?

Kako bi to šlo tebi, ko te moti zvok gradbišča ob 8h??? In se zgražaš nad nesramnostjo delavcev, da ne pustijo človeku spat do povsem kulturne 9h ure???
smirk-1.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Sem generacija, ki se je prva "izognila" služenju vojaškega roka. Z veseljem sem raje takoj šel študirat, kot pa za 6 mesecev igrat vojaka. Saj po eni strani mi je žal, ampak če bi že opravil osnovni trening, bi ga raje v pravi vojski. Ker zgodbice, ki sem jih slišal iz slovenske vojske so bile višek patetike. Nobene discipline, večinoma spijo ali se grozno dolgočasijo, pijejo alkohol, kadijo zelene cigarete,...
bonk.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
... in gledajo filme Paris Hilton. Seveda.
Tud jaz sem generacija kateri prvi ni bilo treba v vojsko. Pa mi je žal. No sej priložnost še mam...

Nazadnje urejeno:

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Če je letelo name in si pravilno razumel moj post potem stfu back.

Če ga nisi ti je oproščeno.
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
... in gledajo filme Paris Hilton. Seveda.
Tud jaz sem generacija kateri prvi ni bilo treba v vojsko. Pa mi je žal. No sej priložnost še mam...

Lahko greš v vojsko kakršna je sedaj v SLO in si nikar ne želi vojske po JLA standardih. Če mi je sedaj kaj hudo se samo spomnim služenja v JLA in mi je takoj precej lažje. Tam si bil samo številka in vreden manj kot ptičji drek na pisti.
Prva stvar, ki sem jo storil po vrnitvi v Slo je bil padec na kolena ter poljub rodne zemlje. Da, JLA je na žalost vzgojila velikega nacionalista.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
Meni je pa prav všeč, da so zadevo tako uredili. Tisti, ki jim je žal, se lahko še vedno odločijo za prostovoljno služenje. Vsak ima izbiro in tako je tudi prav.