Vodovodna inštalacija Aluplast

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
In zakaj bi bila pocinkana cev boljša? A ko ti začne rjaveti (vem, da je pocinkana, a vendarle niso očitno vse dobro pocinkane), da imaš okus po železu v ustih?
Poglej tole sliko tvoje pocinkane cevi,...
Podsvojostreho-slika cevi

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.034
3.703
113
To ni umazanija iz vode. To so obloge vodnega kamna v kombinaciji z rjo, ker kovinske cevi kljub cinkanju znotraj prerjavijo. Te novejše celo dosti raje kot so tiste stare, ko je še bila važna kvaliteta.

Drugače pa imamo mi spodnje nadstropje navadne kovinske zgoraj pa Alumplast. Je pa Alumplast sistem narejen brez spojev in odcepov pod estrihom, saj tega niti slučajno ne bi želel imeti v hiši, če kdaj kakšen spusti.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
najboljše je klasika!
Navadna pocinkana cev!

utemelji zakaj klasika
confused-1.gif

pozdrav.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Nisi dojel njegovega sporočila, bi bilo boljše, da bi meni kaj odgovoril v drugi temi
cheer.gif

ant

Pripravnik
V vsakem primeru predlagam, da naredite sistem z razdelilcem kot pri talnem in od tam vlečete vse cevi do porabnikov. Verjamem, da bo alumplast zdržal v tlaku do konca življenjske dobe hiše ampak za spoje pa močno dvomim. Jaz sem vse spoje delal tako, da lahko do njih dostopam, torej imam spoje le pri razdelilcu in pri porabniku vode. Imam dva razdelilca za vsak štuk.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
To ni umazanija iz vode. To so obloge vodnega kamna v kombinaciji z rjo, ker kovinske cevi kljub cinkanju znotraj prerjavijo. Te novejše celo dosti raje kot so tiste stare, ko je še bila važna kvaliteta.

Samo v vednost: tiste obloge so bakterijskega značaja. Ne da bi cev rjavela, ampak bakterije, ki delajo oblogo po stenah cevi. Zelo rade so v mehki vodi, ki je zaradi slabih puferskih lastnosti pH kisla - posledica je res tudi topljenje cinka. Iz vsega tega dogajanja nastane konkretna obloga. Čiščenje pa skorajda nemogoče. Mehansko nič ne narediš, kemijsko pa zopet topiš cink
tongue-1.gif
.
Tudi v plastičnih ceveh se te obloge delajo. To ni umazanija v vodi.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.034
3.703
113
Tudi sam imam narejeno z razdelilno omarico. Mi prav nič ne pomaga, če oni dajo 30 let garancije na spoje, če nihče ne ve ali bo takrat firma sploh še obstajala.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
ne gre za garancijo, gre za to, da nimaš 1 mesec razbijanja in sanacije če kdaj kej spusti.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Ma dej, sej skoz bluzi neki

ma dej no dej kdo bluzi kdo pa se montira pocinkane cevi, nihce.
pozdrav.gif
Satelit bluzi
grims-1.gif

se oproščam samo je bilo napisano pod moj citat 1

ja, prehitro beres. on, seba, ti je napisal da satelit bluzi, ko je trdil da je klasika najboljsa