Vodila BLUM

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Kdo vse prodaja pri nas vodila Blum? Rabim polno izvlečno različico Tandem, dolžine 750mm, pa je cena nekje 50€...
Oz če kdo ve, kje bi jih dobil kaj ceneje...

hvala :D

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Prodaje jih verjetno vsak, kise ukvarja s temi zadevami (prodajo oz. izdelavo pohištva)...ker je to verjetno najbolj razširjena zadeva.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če ni ravno nujno, da je Blum, potem se splača poklicati firmo "Vijak d.o.o.", na Gerbičevo, ali pa "Blažič robni trakovi"
Na primer, ko sem pred kratkim potreboval metaboxe za predale, sem jih pri Vijaku dobil za manj kakor polovico cene drugje.
Seveda pa niso Blum, vendar je dobro vedeti, da je okovje te firme kljub dejanski kvaliteti močno precenjeno prav zaradi imena.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Od trgovin jih bi najceneje lahko dobil v Trzinu -schachermayer, ker imajo tudi maloprodajo.

Drugače pa če me v ponedeljek še enkrat spomniš ti lahko pogledam za koliko ti jih lahko dam.

Oriolius glede tega, da so vodila blum precenjena pa se sploh ne bi strinjal. Ko npr vzameš v roke metabox od bluma, sameta ali tistega, ki jih prodaja vijak, že takoj vidiš, da so od bluma skoraj pol težji. S tem, da od bluma v zadnjih dvajsetih letih praktično ne vem za reklamacije. Ko smo pa enkrat delali en projekt (pisarne), kjer je bila zahteva najcenejše vodila, kar obstaja in smo dali neke cheap varianto, je bila reklamacija na vodila takoj. In smo veselo kompletno menjali. Seveda ob doplačilu stranke.
Žal je trenutno tako, da v Evropi Blum vse prehiteva kot za šalo in to tako pri ceni kot pri kvaliteti.

lp

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ti bom verjel na besedo, ker so moje izkušnje verjetno premajhne za dialog, čeprav sem (skoraj) prepričan, da se krepko plača tudi ime.
Doma sem praktično pri vseh predalih pohištva, ki sem ga naredil uporabil 'vijakove' metaboxe, pa se po dobrem desetletju kar nočejo pokvariti. Tudi tisti najbolj obremenjeni, kamor 'naša' zlaga do vrha težko posodo...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Od trgovin jih bi najceneje lahko dobil v Trzinu -schachermayer, ker imajo tudi maloprodajo.

Drugače pa če me v ponedeljek še enkrat spomniš ti lahko pogledam za koliko ti jih lahko dam.

lp

Thnx, te vprašam. Sem pa našel sedaj praktično pri sosed, Tema na Lavrici ima za 35€, pa še nek popust dobim k je model v neki dalnji žlahti
grin1.gif

schachermayer je pa ta, od katerega imam prvotno ceno...

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
KSZ
Sicer mogoče nepomembno pa vseeno...
Okovje za predale se loči tudi glede na nosilnost, tudi pri tem je treba pazit na mogočo razliko v ceni. Nasploh pa je treba pri takih zadevah preverit, cene so lahko precej različne.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
727
113
pred leti sem vgradil, Blumove blažilce za vrata (tista cigaret varianta) a so praktično že vsi crknili.
frown-1.gif

Kaj na naj kupim za sanacijo?