Voda iz umivalnika ZA WC splakovalnik

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Nekje sem zasledil sistem, da ti voda iz umivalnika lahko napolni WC kotliček in tako privarčuješ z vodo... v bistvu je notri nek filter in to deluje, ampak sem pozabil, kje sem to gledal...

Kakšen hint?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Obstaja varianta kjer sta umivalnik in kotliček integrirana, se pravi da je umivalnik nad kotličkom in porabljena voda steče iz umivalnika v kotliček.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Si se to spomnil ker ravno sedaj krožijo maili z filmčkom, ko je umivalnik nad splakovalnikom?
Pa v bistvu za wc splaknit ne rabiš nobenih filtrov, razen če ga imaš ob delavnici, kjer si umivaš zelo umazane roke.
Ta varianta je mišljena tako, da se voda iz umivalnika, kjer si po 'potrebi' umijemo roke, steče v kotliček za naslednje spiranje školjke.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Vprašanje je če se že dobi pri nas. Mogoče se pa ali pa se bo kmalu. Zadevca na filmčku je enostavna - namesto pokrova splakovalnika se namontira pokrov z mini lijakom in pipico, ki je itak ni treba odpirat, saj vodo odpira in zapira nivojski ventil v splakovalniku. Adijo "bakterije" na pipi
smile-1.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
@Patriot: Tisto z linkom Podsvojostreho je bilo čisto dovolj... druge besede so odveč...

sicer pa se zahvaljujem vsem odgovorom in tudi odgovorom v prihodnosti
smile-1.gif