Vnetje mandljev

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Zadnje par dni opazam, da me proti veceru zacne boleti grlo, bolecine pa se poslabsajo ponoci. Tablete za grlo mi ne pomagajo, pa sem si posvetila v grlo in opazila, da imam povecane mandlje in bele lise na njih. Tezje poziram, se posebej ponoci, cez dan se je vceraj umirilo. Sumim, da imam vnetje mandljev, do sedaj nisem imela se nikoli teh problemov, pa sem brala, da se to lahko kar doma brez zdravnika pozdravi. Torej, kako se tega na najenostavnejsi nacin znebiti ali bo treba do zdravnika?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ja, takšne lise, s tem, da imam zelo povečane mandlje, ki me ovirajo pri požiranju. No, kakorkoli že, sem že za ziher šla do zdravnika in mi je predpisal Hiconcil.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
A obstaja kaj, kar bi čim hitreje zmanjšalo otekle mandlje? Me moti pri delu, kjer moram veliko govoriti, pa težko požiram slino. Ali moram le čakat, da antibiotiki začnejo konkretno delovat? V koliko časa se sicer to pozdravi?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Nevem kako ti je tvoj osebni zdravnik povedal. Sicer je zdaj verjetno ze malo pozno, lahko znacnes jemat Hiconcil z udarno dozo. Torej da je prva doza 2 kapsuli in naprej 1x1/8h.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Lahko probaš septolete, angal s.... nekaterim pomaga, drugim ne. Probati ni greh.

Antibiotiki primejo že po 2 dneh.

Blackjack - udarne doze se menda več ne jemlje
confused-1.gif
Nekateri pravijo da ja, drugi da ne, tebi kaj bolj jasno?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Meni Ospen nekaj cajta nazaj sploh ni prijel, Amoksiklav pa že po dveh dozah.. od takrat je recept znan... Sicer pa vsako leto spomladi in jeseni, bi lahk kar koledar spisal...

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Za udarno dozo je zdaj že prepozno, sem že vzela dva krat po eno kapsulo. Sem probala tantum verde, pa ne pomaga, ostalo mi že pri navadnem bolečem grlu ni kaj dosti pomagalo. Upam, da bo antibiotik kmalu prijel.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Blackjack - udarne doze se menda več ne jemlje
confused-1.gif
Nekateri pravijo da ja, drugi da ne, tebi kaj bolj jasno?

Sem med tistimi ki priporocajo udarno dozo, pri nekaterih bolezenskih stanjih pa se danes brez udarnih doz sploh ne gre.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Dobro bi bilo kje kaj prebrati na to temo, imaš kaj materiala ?

Enkrat sem imel angino sem dobil ospen vzel 2tbl prvič, potem mi pa rečejo da se tega ne dela več....... hmmmmmm........ zato pa sprašujem.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
To so osnove antibiotske farmakologije.

Udarna doza (npr. azitromicina) je kljucna za eradikacijo npr. klamidije pri gonoreji.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
V soboto sem prenehala z antibiotiki. Stanje se je po dveh, treh dneh jemanja antibiotikov dosti izboljšalo, oteklina in lise so počasi izginivale (dokončno sicer niso še izginile). Danes zvečer pa sem opazila, da spet malce težje požiram in imam več lis kot pred parimi dnevi. Kaj je zdaj to? Se je ponovilo? Še enkrat do zdravnika ali kaj?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ok, bom videla jutri, kako bo, danes je kar vredu, malce me sili na kašljanje in se mi zdi, da imam suho grlo.

A si lahko tudi doma sama kako pomagam? Kaj naj jem, pijem, naj kaj grgram ali kaj, da se bodo lise čim prej odstranile?

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Pij caj z medom in to je to. Ce je kaselj suh in motec, poskusi kak sirup proti kaslju v lekarni (panatus).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Ok, bom videla jutri, kako bo, danes je kar vredu, malce me sili na kašljanje in se mi zdi, da imam suho grlo.

A si lahko tudi doma sama kako pomagam? Kaj naj jem, pijem, naj kaj grgram ali kaj, da se bodo lise čim prej odstranile?

Lahko kupiš tantum verde - tega ful reklamirajo, kao ful pomaga, vsi so pravili kako jim je pomagal čeprav meni ni prav veliko pomagal
smile-1.gif

Probaj, stane okrog 5 eur.