Vnetje ledvice

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Na, pa je mama staknila še vnetje ledvice sedaj, ko je hodila na fizioterapijo za Išias
uf-1.gif

Boli jo full...dobila je antibiotike in močne teblete proti bolečinam (Dureta).
Problem je najbolj, ker ne upa NIČ JEST! Ker ne ve kaj lahko in kaj ne.

Sem iskala po internetu, pa piše bolj za ditete, kadar imaš okvaro ledvic. Slanega vem, da ne sme.
Torej, kaj sploh lahko je v tem stanju?
Zgubila je že kar nekaj KG pri Išiasu in sedaj gre zopet navzdol.
Me že prav skrbi.

Hvala
roza.gif

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Jaz sem našla tole:
Dokler okužbe ne pozdravite, se izogibajte hrani, ki draži sečila in ledvicam nalaga dodatno delo. Dražljiva hrana je: alkohol, kava, sol, pravi čaj, čokolada, šumeče pijače, agrumi, paradižnik, začinjena hrana, kis, umetna sladila in sladkor.

Pijte obilo tekočin.
Popijte vsaj 3 dl soka iz brusnic na dan. Raziskave so pokazale, da vsegujejo brusnice snovi, ki pomagajo v boju proti okužbi sečil.

Vir:Družinski zdravstveni zdravnik od MK

Pogledam še v eno buklo pa ti napišem.

Mami pa želim dobro okrevanje
smile-1.gif

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Evo našla:
Razbremenitev ledvic s prehrano:
Dietna hrana z malo beljakovin, s poudarkom na sveži zelenjavi, najbolje surovi, buča, sveža lai kuhana v sopari, kot tudi por in peteršilj, ki sta izvrstna za ledvice, zato naj v zelenjavnem načrtu ne manjkata; razen tega pijte že razredčen malinov in ribezov sok,
Vir:Dr.med. Eberhard L. Hartmann Tisoč in eno domače zdravilo

Upam, da sem vsaj malček pripomogla.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Drugače pa mislim, da boš kar nekaj dobrih navodil našla v knjigi Patra Simona Ašiča, žal je nimam doma, sem jo posodila.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
To glede razbremenitve ledvic je dvorezen mec, ledivca moraš pri okužbi od zunaj čimbolj obremenit da čimbolj delajo in posledično se spucajo sama od sebe!
grims-1.gif

Po drugi strani moraš bakterijam dati čimmanj hrane (preprosti sladkorji) in poskrbet da bo okolje za njih čimbolj neudobno. Torej visokobeljakovinska (pa tudi maščobna) hrana je prej dobrodošla kot pa ne, ker čez ledvica pošilja malo uporabne hrane in en kup sranja.

Enako recimo je z alkoholom, alkohol je diuretik in bo pospešil delovanje ledvic in izločanje vode iz telesa. Alkohol se delno izloči tudi skozi ledvica in ker je antiseptik bo zaviral rast bakterij. En pir vsake 2 uri ščisti ledvica v parih dneh v nulo!
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Torej to, kar sem jaz prilimal, a folk vseeno raje upošteva wannabe zdravilce s čajeki, zelenjavo, ipd sranjem. Samo kak homeopat še naj vleti.

Ahja.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
To glede razbremenitve ledvic je dvorezen mec, ledivca moraš pri okužbi od zunaj čimbolj obremenit da čimbolj delajo in posledično se spucajo sama od sebe!
grims-1.gif

Po drugi strani moraš bakterijam dati čimmanj hrane (preprosti sladkorji) in poskrbet da bo okolje za njih čimbolj neudobno. Torej visokobeljakovinska (pa tudi maščobna) hrana je prej dobrodošla kot pa ne, ker čez ledvica pošilja malo uporabne hrane in en kup sranja.

Enako recimo je z alkoholom, alkohol je diuretik in bo pospešil delovanje ledvic in izločanje vode iz telesa. Alkohol se delno izloči tudi skozi ledvica in ker je antiseptik bo zaviral rast bakterij. En pir vsake 2 uri ščisti ledvica v parih dneh v nulo!
cheer.gif

Zveni smisleno...ampak kako pa naj mami dopovem, da naj v tem stanju (boli jo tako, da še leži komaj) spije še pir?
cry12bpy.gif

Torej ni nič narobe, če je prve dni kar ornk?

Problem je še, ker je na izulinu. In zaradi vnetja ima že itak sladkorja v krvi tam med 11 in 14 skozi
frown-1.gif

Karkoli poje, se ji še dvigne... grrrrrr

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Ok jemlji moj post malo z rezervo ampak načeloma napisano drži. Ločiti moraš "klasične težave" z ledvicami kjer so potrebne specialne diete zaradi obremenitve ledvic in pa vnetje ledvic ki je posledica vnetja od zunaj (vnetje sečil). Seveda je pri hujših oblikah okužbe potrebno pazit ampak nečeloma hrana "nima vpliva" sploh ko že poteka zdravljenje z antibiotiki. Obstaja sicer hrana ki je bolj primerna pa še to predvsem zato ker pospešuje izločanje vode iz telesa ali pa ima sestavine ki se izločajo preko ledvic in delujejo protibakterijsko. Najbolj znana stvar so brusnice v 100 in 1 obliki, pa enako velja tudi za ostalo podobno jagodičevje (borovnice, ribez ...), določeni zeliščni čaji (ursi) ipd.

Sicer pa če je bila mama pri zdravniku so ji tudi omenili kakšno dieto če jo rabi, če jo ne potem naj je vse kar lahko, s tem da pač skuša v telo vnašat čimveč tekočine. Zaradi pritiskov na ledvica je tudi bolje da je hrana taka ki ne napenja oz. se lažje presnavlja, poleg ostalega pa pazi na hrano ki se tepe z antibiotiki (piše pa na antibiotikih kaj se sme in kaj ne, določeni antibiotiki se ne smejo jemati z mlekom recimo).

Edit: glede bolečin so kar hude ja, lahko postane človek totalno negibljiv oz. ne moreš niti hodit. Drugič naj skrbi da se vnetje ne ponovi oz. takoj ko začuti da nekaj ni ok naj začne s "terapijo", torej veliko pitja in naj gre takoj k zdravniku. Vem da danes to ne pomaga veliko, ampak za drugič bo vedela!
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Jaz bi sklepal tako, da v kolikor ji niso striktno prepovedali določeni živil, potem lahko je vse!

vesna32lorbek

Zelenc'
4. feb 2014
6
0
1
Večkrat sem že imela težave z ledvicami in mehurjem. Vsakič so mi pomagali antibiotiki in razni čajčki in sem bila dobra šele po treh tednih. Na vztrajno prepričevanje sodelavke pa sem nazadnje vseeno šla do bioenergetika (v to nisem verjela) in že po prvi seansi so bolečine in pekočina pri uriniranju popustile, po drugi, naslednji dan, pa o težavah ne duha ne sluha, kot da nikoli nič ni bilo. Moj predlog je, četudi ne verjamete se vam splača preizkusiti tudi ti možnost. Meni je potem bioenergetik pomagal še pri nekih drugih zdravstvenih težavah. LP Vesna

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Dejstva:
- bioenergetik ni naredil nič kaj bi vplivalo na tvoj problem
- pekoče uriniranje navadno mine v roku par ur (pomaga tudi če spiješ ogromno tekočine)
- čajčki in antibiotiki ne pomagajo vedno in v nedogled (bakterije lahko razvijejo resistenco)

Če gre za zelo pogosta vnetja mehurja, idi k zdravniku in naj ti vzame kulturo bakterij in se bo točno videlo s čem imaš opravka in kateri antibiotik je primeren.

vesna32lorbek

Zelenc'
4. feb 2014
6
0
1
Ob tem se mi poraja eno vprašanje iz lastne izkušnje. Bioenergetik naj ne bi naredil nič, kar bi vplivalo na problem? Kako naj si potem razlagam, da me je v uvodu v stoji enkrat vleklo nazaj nato rinilo naprej in potem spet vleklo nazaj s tem, da se me bioenergetik sploh ni dotikal. Skeptični mož je vse skupaj spremljal z distance in videl kako sem se nihala skladno z gibanjem rok bioenergetika naprej ali nazaj. Če tako deluje bioenergetik na neko energijjo okoli mene zakaj ne bi mogel vplivati še na kaj drugega. Kako naj si razlagam potem to nihanje in zadrževanje v eni ali drugi poziciji odvisno od volje bioenergetika?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.