VNC

B81

22. jul 2007
37.078
10.578
113
Zdravo

Imam inštalirano VNC zadevo, da bi na daljavo pomagal nekaj na enem drugem compu...
Oba compa sta povezana prek routerja in imata IP, ki ga dodeli router, torej bi teoretično lahko bila enaka.
Kaj moram jaz (ali oni drugi) kliknit in vpisat, da se poveževa?
V službi dam add new user ali client in vpišem eee.rrrrr.si in sva povezana.
Kaj je za storiti?

Hvala, lep pozdrav!

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zdravo

Imam inštalirano VNC zadevo, da bi na daljavo pomagal nekaj na enem drugem compu...
Oba compa sta povezana prek routerja in imata IP, ki ga dodeli router, torej bi teoretično lahko bila enaka.
Kaj moram jaz (ali oni drugi) kliknit in vpisat, da se poveževa?
V službi dam add new user ali client in vpišem eee.rrrrr.si in sva povezana.
Kaj je za storiti?

Hvala, lep pozdrav!

Sebi odpri port 5500, poženi VNC Listening server in to je to...

Jernej

E_Coyote

Zelenc'
6. mar 2008
8
0
1
Zdravo,
bom pa še jest neki vprašal..Situacija: preko vnc-ja se želim povezati na drugo lokacijo, kjer je comp na Amis ISP-ju. Prvo kar ne razumem pri temu compu ne vem, zakaj IP-ja ne more dodeliti avtomatsko. Treba ga je vpisat ročno pod LAN kartico, drugače net sploh ne dela..
jezen.gif
To pomeni, da mi na "serverju" VNC kaže en in isti IP. OK-IP pridobim npr. iz www.whatismyip.com. Povezava na to mašino mi nikakor ne uspe (connection timed out) Na firewallu je VNC exception, porti 5800-5900 so odprti.
Kakšna ideja??
confused-1.gif

Lp.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik E_Coyote pravi:
Zdravo,
bom pa še jest neki vprašal..Situacija: preko vnc-ja se želim povezati na drugo lokacijo, kjer je comp na Amis ISP-ju. Prvo kar ne razumem pri temu compu ne vem, zakaj IP-ja ne more dodeliti avtomatsko. Treba ga je vpisat ročno pod LAN kartico, drugače net sploh ne dela..
jezen.gif
To pomeni, da mi na "serverju" VNC kaže en in isti IP. OK-IP pridobim npr. iz www.whatismyip.com. Povezava na to mašino mi nikakor ne uspe (connection timed out) Na firewallu je VNC exception, porti 5800-5900 so odprti.
Kakšna ideja??
confused-1.gif

Lp.

Če je IP na lan kartici isti kot na whatismyip.com, potem je to public IP, ki je afaik dostopen od zunaj. Če je pa lokalni IP drugačen kot javni, potem je pa vmes še kakšna škatla (router) in moraš še tam odpreti port na lokalni IP.

Jernej