Vlečenje kabla med fabjonom in plato

TomazK

Zelenc'
10. dec 2020
9
1
3
Pozdravljeni, rad bi potegnil UTP kabel med fabjonom in plato. Na obeh straneh sem odstranil zadnjo dilo in poskušal s tršo žico, ki pa se pričakovano zatika, zvija, verjetno zadeva v vmesne pritrdilne deske ipd.. Ima kdo kako idejo kako spraviti kabel ali okroglo cev skozi cca 6m fabjona? Prostora je za cca 3-4cm. Če se le da ne bi rad trgal dodatnih desk.
Za boljšo predstavo prilagam sliko.

Hvala

Priponke

• 20201210_174253[1].jpg
    20201210_174253[1].jpg
    746,9 KB · Ogledi: 350

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Predvidevam opaž: če so nosilne late precej natančno položene, pol boš odpiral samo parkrat, če ne pa zelo težko. Probaš lahko z zajlo za prebijanje odtokov.

• Všeč mi je
Reactions: TomazK

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.011
835
113
Mal googlal - kaj pa ce bi porival palcko od iglu sotora? Tist k je “karbonska” cev z gumico/vrvico noter ki se ti “sestavlja”? Ceprav 6m je zalogaj za obe moji “a-je to” metodi :)

TomazK

Zelenc'
10. dec 2020
9
1
3
V natančnost polaganja dvomim. Je vse bolj po "šestnajst" narejeno.. Na zajlo sem tudi pomislil,samo se bo verjetno spet preveč zvijala.. Poskusiti ni greh..
Na fračo pa res ne, ampak mi je všeč ideja!

Še kak predlog?

22. jul 2007
13.381
1.639
113
124
Ups ja "dilo", potem je ostalo enostavno zažagaš 0,5 cm kanal v vsak "štafl" napelješ - položiš kabel v zarezo in nabiješ desko nazaj.

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
317
22
18
Ups ja "dilo", potem je ostalo enostavno zažagaš 0,5 cm kanal v vsak "štafl" napelješ - položiš kabel v zarezo in nabiješ desko nazaj.
On bi verjetno rad peljal kabel pravokotno na odstranjeno desko po celotnem stropu in ne ob zidu.

Za odpiralca teme nasvet: tudi na drugi strani daj zadnjo desko stran, nato pa s kakšnim ogledalom in močno lučjo poglej kako je s prehodnostjo, da niso slučajno tudi kakšne prečne deske, ker potem nimaš veliko možnosti za uspeh. Najprej bi bilo fino skozi spraviti kakšen laks, tanko vrvico, nato pa dejanski kabel ...

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.011
835
113
v 3-4cm odprtine boš ti z fračo vstrelo matico 6m daleč?
a lahk posnameš filmček?
Ja ja - se posipam s pepelom.. ampak glede na vse traparije, ki jih alter dnevno sproducira moja niti ni tko grozna :p

se ena ideja - te “kamere” za odtoke gledat.. fotr je zdej kupil 5m, obstajajo tudi 10m. Gor mas lucko in objektiv.. pa vidis “kam porivas”.. k forspon je mal na pamet.. skor tko k “frača in matica”

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
On bi verjetno rad peljal kabel pravokotno na odstranjeno desko po celotnem stropu in ne ob zidu.

Za odpiralca teme nasvet: tudi na drugi strani daj zadnjo desko stran, nato pa s kakšnim ogledalom in močno lučjo poglej kako je s prehodnostjo, da niso slučajno tudi kakšne prečne deske, ker potem nimaš veliko možnosti za uspeh. Najprej bi bilo fino skozi spraviti kakšen laks, tanko vrvico, nato pa dejanski kabel ...

to je že naredil

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Kaj pa tista fora sesalca in vrvice? Samo tule bi bolj v postev prišla kompresor pištola in zrak ki bi nekaj (Ping Ping žogico ali kaj podobnega) pihnil skozi. Pa cviren imel navezano zadaj.
Če pa v miško za odtoke spraviš zrak pa tudi najbrž ne bo funcioniralo..

TomazK

Zelenc'
10. dec 2020
9
1
3
Čez moram seveda spravit prečno na odprtino. S foršpanom ne pridem nikamor, ker se zvija. Imam 5metrskega, vem da obstajajo daljši, ampak če se enako zvijajo mi spet nič ne pomaga.. Pogledal sem že s telefonom, pa izgleda kar obetavno, samo nisem videl čisto vse, ker je dolžina kar precejšnja, višine pa ni prav dosti. Moram dobit kak mini reflektor, da res vidim točno kaj se vmes. Žagal pa res ne bi rad, ker ne bom nikjer dobil enakega odtenka desk. Zadnjo še nekak prebavim..

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
To ni cev in bi rabil nekaj drugega. Neko varianto palic, dovolj toge cevi. Problem je, ker na tej strani ni veliko prostora. Načeloma bi se morale deske odstraniti tako, da jih enako sestaviš nazaj. OT pa edini ve, če je to načelo z nekaj truda pri njem v praksi izvedljivo.
Še ena moja "lovska ideja": notri tlačiš mehkejšo cev, ki je na eni strani zaprta, na drugi pa jo napihuješ s kompresorjem. Teoretično bi pritisk cev ravnal in jo silil, da se obnaša podobno kot palica.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
"Foršpan" oz. "predvleka", kot naj bi se temu reklo po slovensko... bi moral na taki razadlji priti cez, ce le ni precnih ovir ... Tudi ce se malo zvija bi pomoje z malo vztrajnosti priti na drugo stran :) ... Ne smes pa obupat ze takoj, ko se prvic malo zvije :D ...

Ali pa jeklena žica za čiščenje cevi ...