VLC player 2.0.1 vprašanje

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Ko snemam kakšno oddajo z VLC playerjem, mi kot default posname .ts datoteko, potem pa jo moram konvertirati v .avi
Nikakor mi ne uspe, da bi mi datoteke shranjevalo, kot .avi

Mi zna kdo pomagati, oziroma napisati, kaj moram nastaviti, da mi bo oddaje snemalo v .avi

hvala

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
VLC ne podpira snemanja v AVI.
Maš OGG, MKV, pa razne MPEG variante.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
u, mat kurja, pa sem skor ziher, da je bilo v eni prejšnjih različic to možno
frown-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če dam v vlc eno playlisto. Ali lahko jst s kakimi shortuci pridem direkt na recimo 11. pozicijo?
Se pravi, kot da na tv-ju pritisneš 11 in dobiš 11 kanal, v vlc-ju bi pa dobil kar je v playlisti na 11 mestu.

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
ker program naj uporabljam za predvajane 3d full hd posnetke.
vlc mi ne deluje tekoče. zelo šteka

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Pozdravljeni

V Windows 8 sem namestil VLC Player in me nekaj zanima. Zakaj mi avtomatično ne naloži podnapisov, ki so zraven v mapi s filmom? In zakaj mi pri podnapisih ne delujejo črke Č...

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

saj delujejo. istoimensko poimenovani, č : fora je pri nastavitvah regije. lp

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Hmm.. kje pa najdem nastavitve regije? Pod orodji sem našel cel kup zadev, ampak pod podnapisi lahko izberem samo par opcij in pa način kodiranja... Vedno sem imel probleme s temi Č-ji, zato pa sem ponavadi vedno uporabil BS Player, ki mi je brez težav in vsh možnih nastavitev takoj predvajal vse kar sem hotel... Tudi na tablici imam več playerjev, ki mi ne kažejo črke Č, med tem ko kažejo Š in Ž brez težav...

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem po googlal namesto tebe
wink-1.gif

Pod subtitles&OSD nastavi na
Deafult encoding
Eastern European (windows-1250) pa bo.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Da se prdružim tukaj... Imam sicer novejšo verzijo VLC-ja ampak vseeno... Kako si povečam podnapise in jih postavim drugam? Pod nastavitve --> Podnapisi & OSD, vidim izbor velikosti podnapisov običajna, velika, večja ampak imam problem da je velika pre majhno večja pa preveč ogromna, a se da kje naštimat, da si sam nastavim, recimo na pisavo 40? Zanima me še, ali je možno podnapise postaviti na črni zaslon, da se mi ne bi po filmu predvajali.

hvala za odgovore;)
lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Velikost podnapisov lahko nastaviš tudi pod "Lastnosti (spodaj izberi da ti prikaže vse opcije) / Slika / Podnapisi in OSD / Izrisovalnik besedila / Velikost pisave v točkah".
Glede pozicije podnapisov pa ne bi vedel.