Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
a ga opažaš (po občutku) ali ga meriš?
Danes zjutraj sem imel na okenski polici ob izklopljenih radiatorjih 41%. Drugače je nižje. Pa tudi čutim, ponoči se zbujam s suhimi usti, nos se mi maši, pa kožo mam čist suho.
Moram samo malo prespat, da razmislim, koliko če sploh vložit v tole. Vidim, da je tudi tu kakovost pač draga.
če dobiš froca, potem niti ne razmišljaj o ultrazvočnem, kajti ultrazvok lomi tudi vodni kamen in ga boš imel povsod po pohištvu in sobi, polek tega ultrazvočni ne razkuži vode, tako da v zrak pršiš tudi plesen in trose, ki se naberejo noter. - poslkedično ga moreš vsak drugi dan čistit
Kupi raje uparjalni vlažillec, sicer požere kar nekaj elektrike ker pač vre vodo, vodni kamen se nabira na grelcu, kar preprosto ostranis s kisom oziroma citronko, para ki gre v zrak je prekuhana in brez patogenov.
Glede samega vlaženja pa so obojni učinkoviti. jaz sem doma porabil povprečno 5 litrov na 20 ur, je pa bila vlažnost brez vlažilca okrog 25-35. z vlažilcem nekje na 45-50 ampak ne po celem stanovanju.
če želiš ti jaz prodam 1 sezono rabljenega, lanaforma z ionizatorjem, ki ima tudi timer, in senzor vlage ( ta ne dela prevec dobro)polek tega lahko kupis tudi dodatni filter proti vodnemu kamnu...se pa na njem poznajo sledi uporabe in vodnega kamna, ki se ga ne da očistiti (od znotraj). drugače dela brezhibno.
http://www.mimovrste.com/artik...naform-vapo-lux