vlaganje

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
a je že kdo probal vlagati sadje/zelenjavo, ne da bi uporabil sladkor oz. kis?
se pravi, da se zadevo samo pasterizira. Koliko časa bi to zdržalo da bi bilo še uporabno?
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
a je že kdo probal vlagati sadje/zelenjavo, ne da bi uporabil sladkor oz. kis?
se pravi, da se zadevo samo pasterizira. Koliko časa bi to zdržalo da bi bilo še uporabno?
seveda za sadje ne rabiš sladkorja. je z domačim žganjem veliko boljše in bolj zdravo. zdrži pa čuda.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.525
1.747
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
a je že kdo probal vlagati sadje/zelenjavo, ne da bi uporabil sladkor oz. kis?
se pravi, da se zadevo samo pasterizira. Koliko časa bi to zdržalo da bi bilo še uporabno?
seveda za sadje ne rabiš sladkorja. je z domačim žganjem veliko boljše in bolj zdravo. zdrži pa čuda.
Jaz imam čisto drugače izkušnje! Sadje vloženo v alkohol ne zdrži dolgo....
smirk-1.gif
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
467716-post_slo.gif

bi zdržalo če bi moralo. recimo če en kozarec skriješ in ga čez nekaj let najdeš ugotoviš da je še čisto užitno.