No nehaj se dret , nasvet
Ker je mat nora gobarka je včasih zvečer treba pospravit tudt 10kg+ gob
Najbolj preprosti
-vzameš samo mlade gobe, narežeš na kose, kakršne ti ustrezajo
-velik lonec slanega kropa, rukneš gobe notri, pustiš nekaj minut, da znova zavrejo
-pobereš s penovko, daš v sito in jih splakneš z veliko mrzle vode
-razdeliš po kozarčkih, ne jih tlačit, da se ne stisnejo preveč
- dodaš začimbe, nekaj zrn popra, lovorov list z začimbami pa lahko ekspirementiraš
-na vrh dodaš plastične obročke, ki preprečujejo da gobice pokukajo iz kisa in oksidirajo
-doliješ kis za vlaganje, katerega si prej razredčil in zavrel(razredči ga po okusu, a ne preveč, da se ti ne pokvarjio, pri nas ga na 1/3, kis naj bo vroč
-zapreš kozarčke, daš na temno in hladno in čez kak mesec, tudi manj so njam