Vlaga v zadnji luči - Nova Mazda 6

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Kaj malo vlage v zadnji luči bi bilo normalno al moram nest zamenjat luči?
smirk-1.gif

Slika 1
Slika 2
Slika 3

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
Če te moti reklamiraj, če te pa ne moti pa pusti kot je. So pa vse te nove luči pri vseh znamkah ratale poden. Moraš že res imeti srečo, da se ti nobena ne rosi.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Meni je na astri že od novega (zdaj ima 10 let) v meglenki nastajala vlaga...sem jo peljal 3x menjat....na koncu mi je serviser naredil luknjo v meglenki spodaj in je blo ok.

Moj nasvet....pelji menjat to luč ker si plačal dobro luč in ne neko sranje da se ti rosi....saj je pod garancijo in zato tudi je garancija.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Tebi na notranji strani luči , kar kaplice stojijo in ti morajo brez pregovarjanja menjati. Ne bi rekel, da bi bilo tako malo "belkasto" zaroseno, kot takrat ko pihneš v mrzlo steklo, tisto zgine že naslednji dan. Tole se ti bo pa šele maja posušilo.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
...bom pa res te dni stopil na servis...danes se je namreč vse že izsušilo ven...
jezen.gif

...moram počakat kak dan da se spet nabere....

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Hella je izdala poseben text (bilten) kjer pojasnjuje da je rosenje žarometov pri velikih temp.razlikah NORMALNO (do neke mere) in NI razlog za reklamacijo

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Čudno, najbrž je to neka nova tehnologija luči iz posebnih hajtek materjalov? Saj se do sedaj še nobena luč ki je bila dobro zatesnjena ni rosila, sploh pa ne tako kot je tam na sliki. Torej razlog za reklamacijo JE.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vprašanje je, kako je prišlo do tega? Se to dogaja v normalnih vremenskih pogojih, ali si avto pral s štrajfiksom na 5 cm. ?

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Vprašanje je, kako je prišlo do tega? Se to dogaja v normalnih vremenskih pogojih, ali si avto pral s štrajfiksom na 5 cm. ?

ne ne, te slike so nastale ko je imel avto 2 tedna in ga še sploh z ničemer nisem pral. Se pa vlaga pojavlja seveda v deževnem vremenu. Sem klical prodajalca pa je po telefonu reku da naj bi to bilo normalno, da naj še malo opazujem, pa da če me bo motilo naj pridem pokazat. Nisem šel še osebno ker nisem avta kupil v domačem kraju. Bom res še mal opazoval, pa ko bom mel cajt grem na servis...

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Ne more se od znotraj zarosit. Luč bi naj bila skoraj hermetično zaprta, žarnice so pa tople (in bi vlago posušile takoj).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kaj se more in ne more je druga stvar...luč je bila zarosena (no ja...bolj bi se reklo da so stale kapljice kot samo meglica)...pa tudi luč je zaprta z zunanje strani, z notranje (pri žarnicah) je zadeva vse prej kot vodotesna.

Jaz za te reči najbolj sumim avtopralnice (oz, štrajfiks).

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:Jaz za te reči najbolj sumim avtopralnice (oz, štrajfiks).
Ampak pogoj za to verjetno mora biti, da luč ni izpravna. Namreč, če bi vse bilo tako kot mora biti, lahko nabiješ direkt v luč iz zelo kratke razdalje, pa ne bo nič.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Če je še v garanciji, naj zamenjajo. Se pa pri takih rečeh vidi dober servis. Ko sem jaz kupil avto, mi je meglil sprednji levi žaromet. Na prvem servisu so nekaj jamrali, da je normalno pa take fore. Pa pokličem na generalni servis v Maribor, pa ni bilo problema. So zamenjali kar oba -preventivno tudi drugega. In od tedaj je mir -že deset let. Luči ne smejo megliti in rositi, zato pa so zadihtane dol.