vlaga stopnišče

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.343
113
za šankom
staro meščanska hiša.adaptirana,urejena vsa izolacija,skratka vse novo samo stene so ostale.namesto lesenih stopnic smo jih betonirali oblekli v ploščice.po 3 letih se je pojavil problem.ena stran stene debeline cca 80cm je skoraj v celoti iz skal.in na tej steni so začele ploščice počasi odstopati kot je razvidno na sliki.vem da je kar nekaj mojstrov gor in me zanima kako se zadeve lotit da se stvar ne bi ponovila čez 3 leta.vem da permanento bo verjetno težko kaj urediti ker skala je pač skala in zadeva bo vedno vlekla vlago.lepilo za ploščice je klasično morda zamenjava lepila z kakšnim bolj specialnim al kak dug predlog?

f8y-IMG114.jpg
[/URL]</a>[/img]

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Takole:
1.podlago pod ploščicami dobro očisti od ostankov lepila in beleža(preveri če je omet OK)
2.steno premaži z emulzijo in počakaj da se posuši(24 ur)
3.uporabi lepila elastik kot so nivedurE in podobna
4.uporabi fugirno za vlažne prostore
Mislim da je v tvojem primeru krivec lepilo in podlaga!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
hm..ce zapres tukaj, bo usekalo kje?

drugace dol..pobrusit, ocistit..mapei elastic se mi zdi, d aje za notrnaje prostore..premazi, potem dalje kalsika..sam..vlaga bo sla okol in nekje udarila

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a mi doviliš še en replay..sicer ne maram neki na silo..ampak ok

lepilo gor al pa dol. vlaga prihaja z azdnje strani..vlago odbojne fuge so zato, da voda ne zateka od zgoraj..ne od spodaj..ko je enkrat vlaga pod ploščico..je konec..in če je vir vlage pod ploščico..potem je fuga lahko tudi 'nasina' pa je to to.
lepilo..ki ne bi reagiralo na vlago če nisem srečal..mogoče pa obstaja. zadeva je pa pač taka, da napihuje. tudi najmočnejše lepilo bo napihnilo..če ne odstopi, bo pa odlomilo.

moje skromno mnenje

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Al pa močno ogrevanje z zrakom prostora in povzročanje rahlega nadtlaka v prostoru, ki je vlaga zna ublažit boj z vlago, vendar je potrebno za to imeti dobro tesnjenje prostora torej dobra vrata, okna in dober ventilator za vpihovanje zraka, kako do tega pridemo pa ni neka znanost princip nadtlačnega izsuševanja pride zelo dobro prav pri starejših hišan, npr. mi smo pravkar na hišo od stranke v Piranu vgradili kolektorje za ogrevanje zraka plus vsa avtomatika, hiša je pa zidana na stari istarski način torej kamen in pesek oz Blato al ka je tisti material sistem deluje.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Mogoče pa oblogo stran in privijačiš namesto ploščic nek tropski les, ki je dovolj oljnat, da ga ni potrebno dodatno ščititi pred vlago (teak ali kaj podobnega).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Meni se pa dozdeva (vsaj po sliki, kolikor se pač vidi) da je ploščice ven pometala zima oz. zmrzal. Torej voda jeprišla zadaj, zmrznila in...voila, je kar je.

(je slučjano pri teh stopnicah napušč bolj podhranjen?)